Playa del Carmen del 2

Efter en vecka i Playa del Carmen bestämde vi oss för att åka till Tulum. Det är en av världens bästa stränder och stranden gjorde mig inte beskviken. En mäktig strand, kritvit och bitvis helt öde, får en känsla av Thailand när jag är där. På Playa Paraiso Paradise Beach) infinner sig en skön stämning, avslappnad och det finns absolut inget annat att göra än att sola och bada.

El Paraiso ( Paradise Beach) Foto: privat

Vi gick längs med stranden och hittade mysiga ställen både för lunch och en Margarita. De flesta erbjuder “cabanas” eller bungalows att bo i annars finns det Dreams Tulum Resort and Spa för den som vill bo på ett 5-stjärnigt all inclusive komplex. Tulum stad är inte speciellt vacker och ligger 2 kilometer från stranden.

Tulum, Paradise Beach. Foto: Privat

Taxi från Playa del Carmen tog ca 1 timme och kostade 500 pesos ca 250 sek.  Om man inte vill färdas med taxi så kan man åka buss “colectivo” för en liten peng och funkar till de flesta ställen. Inne i Playa del Carmen cirklar det mesta kring Avenida Quinta som är huvudgata. Här finns massor med restauranger och affärer,  vi hittade några guldkorn som jag vill rekommendera.

Babes, serverar thaimat och svenska köttbullar (svensk ägare) om du tröttnat på den mexikanska maten. El Diaz, ett argentinskt steakhouse, där du kan få goda hamburgare och en god stek. I slutet på vårn resa hittade vi Piola, en italiensk restaurang utanför turistgatan i norra delen av Playa del Carmen kring Calle 38.

Piola, bästa pizzan i stan! Foto: privat

I norra delen av Playa del Carmen hittade vi ett antal mysiga restauranger med bra mat och bra priser. Fusion var också ett härligt ställe som ligger på stranden som erbjuder livemusik och mexikansk mat. Vi stoppade fötterna i sanden och lyssnade på allt från Coldplay till Queen i mexikansk version :)

70% av turisterna i Playa del Carmen är amerikaner och orten livnär sig på turism så det var inga problem att göra sig förstådd på engelskan. Många frågar mig om det var säkert där, vi kände oss väldigt trygga överallt. Det krig som pågår är längs med gränsen till USA 100 mil från Yucatanhalvön så det var inga problem någonstans. Jag kan verkligen rekommendera denna destination och jag kommer åka hit fler gånger!

// Linda

Skrivet av
Mer från Linda

Virgin Atlantic – UpperClass

På min hemresa med Virgin Atlantic fick jag förmånen att testa Upperclass, Virgins...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *