Santorini – sagoön

Foto: www.jonbainestours.co.uk

Santorini är känd för att vara Greklands mest bildsköna ö. Många av de vykort som visar vita byggnader mot ett blått hav är tagna här. Ön har ett dramatiskt landskap efter ett vulkanutbrott som skedde för flera tusen år sedan.

Ön heter officiellt Thira vilket man lätt kan förväxla med Fira som öns huvudstad heter. Merparten av ön är turistanpassad men det finns fortfarande små oaser där det grekiska livet fortlever. Santorini är även en bra ö att utgå från om man öluffar. Till ytan är ön liten, du hinner se hela med bil under en dag. Men om du vill uppleva Santorini behövs såklart mer tid än så. Ett bra bussnät täcker hela ön och du kan hyra både bil och moped.

I huvudstaden Fira råder full kommers med mycket turister och trånga gränder där souvenirer och tingeltangel trängs. Utsikten är otroligt fin, här tas många fotografier! På öns norra del hittar du orten Oia. Här är inte kommersen lika påtaglig som i Fira. Klassisk musik dominerar på restauranger och barer och flera konstgallerier och hantverkare bjuder in till kulturupplevelser. Nedanför byn ligger den lilla hamnen Amoudia där det ligger flera fiskrestauranger längs en mysig hamnpromenad.

För att komma hit flyger du via Aten, där du kan flyga vidare direkt till ön med Olympic Airways eller åka båt. Båttrafiken i Grekland är väl utvecklad och det är både smidigt och enkelt.

Santorini
Foto: Wikipedia

 

Santorini - res med flygstolen
Foto: www.wallpapermurals.co.uk

 

Månsken över Santorini
Foto: www.lagprisflyg.nu
Santorini
Foto: http://peach.iti.gr/
Santorini - Fira
Foto: www.easysailing.gr
Foto: www.perissa-santorini.com

 

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Restaurang Hamdi, Istanbul

Det kan vara lätt att missa restaurang Hamdi, när man passerar Tahmis...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *