Qatar Airways 5-stjärnigt flygbolag

Qatar Airways känner du igen på deras logo.
Qatar Airways känner du igen på deras logo.
Första klass ombord en Boeing 777 Qatar Airways.
Första klass ombord en Boeing 777 med Qatar Airways.

Många frågar oss om olika flygbolag. Ett bolag som många är nyfikna på är Qatar Airways – ett av världens femstjärniga flygbolag. Qatar Airways bildades 1993 och är ett flygbolag från emiratet Qatar, en halvö i Persiska Viken. Landet gränsar till Saudiarabien i söder och maritimt till Bahrain. I huvudstaden Doha bor drygt hälften av landets ca 1,7 miljoner invånare. Då oljan upptäcktes på 1940-talet förändrades landets ekonomi. Sett till genomsnittlig inkomst per invånare är Qatar världens rikaste land.

Moderna byggnader i huvudstaden Doha. Här hålls fotbolls-VM 2022.
Moderna byggnader i huvudstaden Doha. Här hålls fotbolls-VM 2022.

Jämfört med andra mer konservativa arabländer har Qatar mer liberala lagar. Här finns ex. inga klädeslagar varken för kvinnor eller män och man satsar mycket på att utveckla en vetenskapsekonomi genom att locka teknologibaserade företag och entreprenörer från hela världen. Så i detta välmående land har både Qatar Airways och TV-kanalen al-Jazira sin bas.

Sverige exporterar verkstadsprodukter, fordon och telekom till Qatar för nära en miljard per år. Ett antal svenskar är bosatta här och Qatar Airways flyger mellan Doha och Stockholm flera gånger i veckan sedan 2007.

Qatar Airways Boeing 777
Qatar Airways Boeing 777

Moderna flygplan
Qatar Airways flyger med en av  de yngsta och modernaste flottorna som finns idag. Destinationerna blir fler och flottan växer. År 2012 tas dessutom fem Airbus A380 Superjumbos i trafik, världens största flygplan. Man erbjuder t.ex. flyg till MaleMaldiverna via Doha från Stockholm. Perfekt för dig som vill uppleva magin på Maldiverna utan att behöva åka som en flipperkula i Europa på vägen med långa väntetider och annat strul.

Långresan går snabbt när man får sova på planet. Business class.
Qatar Airways vann pris för bästa Business Class.
Inne i kabinen i ekonomiklass.
Inne i kabinen i ekonomiklass.

I kabinen
Som gäst i kabinen är du också gäst i en 5-stjärnig restaurang på 35 000 fots höjd. Här har prisbelönta kockar tagit fram en meny som är både unik och utsökt. Ett exempel på middagen mellan Doha och Osaka, Japan:

• sushitallrik
• seafood soba nudelsoppa
• wagyu beef Sukiyaki
• rökt lax, gåslever med svamp & gräslöksallad
• klassisk arabiska Mezze
• Donatellos azuki och grönt te-glass
• skivad färsk frukt
• ost tallrik med farmhouse cheddar, brie de Meaux och fourme d’Ambert
• ett stort urval av champagne, vin, alkohol, te och kaffe från hela världen

Alla passagerare erbjuds därtill ett excellent utbud av både röda och vita viner samt Champagne som ett komplement till deras 5-stjärniga måltider.Vinlistan är framtagen av några av världens främsta vinkännare och har vunnit många utmärkelser.

Ombord erbjuds du som passagerare service i toppklass. Varje passagerare på deras Boeing 777,  erbjuds oavsett flygklass, underhållningssystem med ett urval av mer än 700 musik- och videoalternativ. Deras interaktiva system erbjuder över 150 internationella filmer, 150 tv-program från hela världen, mer än 50 spel och 500 musik CD´s att välja mellan.

Business class ombord en Boeing 777.
Business class ombord en Boeing 777.

Barn är välkomna
För dig som reser med spädbarn erbjuds barnvaggor, säkerhetsutrustning och extra benutrymme för dig och din familj. Qatar har dessutom utmärkt service för barn som reser utan föräldrar vilket omfattar alla barn i åldern 3-15 år.

Dags för lite mat i första klass.
Dags för lite mat i första klass.

Qatar Airways och miljön
Bolaget arbetar mycket för både bränsle och miljö. De är ledande inom den nya generationens bränsleforskning och vill ta ett ansvar för att skydda vår miljö och har redan nu tagit flera steg längre än andra för att säkerställa framtiden för både vår omgivning och flygets inverkan på klimatförändringarna. De kallas reseindustrins innovatör i forskningen kring naturgas som omvandlas till fotogen som ett första steg mot alternativa bränslen.

Flyg från Doha med Qatar Airways till världen.
Flyg från Doha med Qatar Airways till världen.

Priser
Nu tror du kanske att det kostar en förmögenhet att resa med Qatar Airways? Faktum är att deras priser är mycket konkurrenskraftiga i alla klasser. Ekonomiklass är med andra ord inte dyrare än ekonomiklass med andra stora flygbolag. Jämför gärna priser själv. Inte så dumt att flyga i ett modernt plan med toppservice nästa gång du ska till Thailand eller Bali!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinn professionella hårvårdsprodukter

Hej lördag och lucka 11! Här döljer sig två fina hårvårdspaket från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *