Upplev Afrika

Om man har möjligheten tycker jag att man en gång i livet ska åka till Afrika. Det gjorde jag och en kollega för ca 10 år sedan! Det kändes som att landa i en helt ny verklighet vi hamnade i Mombasa.Första intrycket var ett myller med  människor överallt som går längs med vägarna. Ett och annat djur passerade vi också. Kenya har fantastiska stränder och fina resorts som man kan kombinera med en Safari i tex naturresarvatet Tsavo.

I dessa bussar färdas du inne i Tsavo

Det gjorde jag och det var en fantatisk upplevelse och vi fick se elefanter ,lejon, giraffer allt du kan tänka dig! Även kl 0500 då vi åkte iväg på vårt äventyr vandrade en del folk längs med vägen på väg till sitt arbete.

Vilken vy!

Vi bokade safarin på hotellet. KLM och Ethiopian Airlines flyger hit och det tar ca 12 timmar att sig hit. Prislappen ligger från 10000 sek per person för 2 veckor inkl halvpension.
Reef Hotel*** är ett bra budget alternativ som ligger på Nyali Beach . Lite finare hotell finns på Bamburi Beach tex Travellers Beach Hotel & Club ****.

Bonus är att man slipper jetlag det skiljer bara 2 timmar från svensk vintertid. Soligast är här mellan december och mars. Jag tyckte det var kanon och annorlunda resmål värt att tänka på när det är dags att planera in vinterresan!

Skrivet av
Mer från Linda

Playa del Carmen del 2

Efter en vecka i Playa del Carmen bestämde vi oss för att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *