Kuala Lumpur, ung huvudstad i Malaysia

Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur.
Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur. Foto: Dennis

En av världens yngsta huvudstäder, Kuala Lumpur i Malaysia är en snabbt växande ekonomi och ett affärscentrum. Turism står för en stor del av stadens ekonomi där tvillingskyskrapan Petronas Twin Towers står för stor del av attraktionen.

Makalös utsikt över Kuala Lumpur från Petronas Twin Towers.
Makalös utsikt över Kuala Lumpur från Petronas Twin Towers. Foto: travelthrutime.wordpress.com

Tvillingtornen som invigdes 1997 är 451,9 meter höga och omfattar 88 våningsplan. Staden är en livlig shoppingstad, med sina närmare 70 varuhus (jämfört med Stockholm som har ett fåtal som NK, Åhléns och PUB) är det en livlig knutpunkt för både handel och mode.

De populära Batu Caves utanför Kuala Lumpur.
De populära Batu Caves utanför Kuala Lumpur. Foto: images.com

En annan populär attraktion är Batu Caves som ligger ca 13 km utanför staden. Hit tar du dig enkelt med buss. Det är en helig plats för hinduer i Malaysia. Platsen omfattar tre större grottor och ett antal mindre. Grottorna i kalksten löper 400 meter in och upptäcktes 1892. Takhöjden i den större grottan Cathedral Cave mäter 100 m. Här släpps solluset in via flera naturliga hål i taket. För att nå grottorna behöver du gå uppför drygt 270 trappsteg. Området har gott om apor som gärna tar din lunch. Utanför står en magnifik staty av guden Muruguan som är 42 m hög.

Annat att se på ett besök till den här härliga staden är den äldsta och vackraste moskén i staden Masjid Jamek. Bara ett par kvarter härifrån ligger den kända Art Deco Central Market. En gång i tiden handlade man med kött och grönsaker här, idag är det en livfull marknad för souvenirer och hantverk.

Sri Mahamariamman i hjärtat av Chinatown.
Sri Mahamariamman – landets äldsta hinduiska tempel. Foto: Diego Cue

På gångavstånd från marknaden i hjärtat av Chinatown ligger landets äldsta hinduiska tempel Sri Mahamariamman som byggdes 1873.

    The Bird Park - berömd ekodestination där fåglar får leva och föröka sig fritt.
The Bird Park – berömd ekodestination där fåglar får leva och föröka sig fritt. foto: Malaysia Tour

Butterfly Park är en omtyckt plats för besökare och boende att ta med familjen till. Den prunkade gröna parken ligger nära The Bird Park, här finns planteringar, fontäner och en stor samling insekter utställda. The Bird Park är världens största fågelpark där man skyddar fåglarna men de är samtidigt fria att flyga och försöka sig.

Petaling Street i Chinatown, Kuala Lumpur.
Petaling Street i Chinatown, Kuala Lumpur. Foto: Yin Yang

Kulala Lumpur bjuder på en massor av shopping och du får mycket för dina pengar! På kvällen ska du bege dig till Petaling Street i Chinatown, ett måste för varje besökare. Här kan du pruta och fynda allt från kopior på lyxprodukter till frukt och hantverk. Det finns gott om stora köpcentrum i staden och som vi nämnde tidigare, massor av varuhus. Kläder, kameror och hantverk är saker att fynda. Elektronik hittar du på bl.a på bottenvåningen av B&B-plazaBukit Bintang.

Pavillion Shopping Mall i Kuala Lumpur.
Pavillion Shopping Mall i Kuala Lumpur. Här ligger både Gucci, Hèrmes och Burberry. Foto: wikipedia

För att besöka Malaysia behöver du inte visum, det är tillåtet som svensk att vistas i landet i 90 dagar.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Koh Samui – Lamai Beach

Efter flyg från Köpenhamn till Bangkok med Thai Airways och vidare inrikes...
Läs mer

1 Comment

  • Åh, KL – fantastisk stad. Grottorna är helt magiska.

    När det gäller aporna så fick vi rådet att ha med oss vattenflaskor istället för Coca Cola. De ratar vattnet, men ser de en cola, då kan du räkna med att bli påhoppad :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *