Koh Chang, ett paradis!

Bangkok är nummer ett och är året runt hos oss den mest sålda destinationen online. Många väljer att åka vidare till andra delar av landet. Tänkte berätta lite mer om Koh Chang som jag besökt två gånger med familj och vänner. Koh Chang är Thailands tredje största ö och ön är väldigt grön och ganska bergig. Hit kommer du antingen med inrikesflyg med Bangkok Airways från Bangkok kostar ca  750 sek per väg. Tar ca en timme från Bangkok och destinationen heter Trat. Från Trat tar man en båt till Koh Chang tar ca 45 minuter, från färjeläget tar det ca 15 minuter till tex White Sand Beach som är en av de populäraste stränderna att bo på.

Koh Chang, White Sand Beach, bred sandstrand och långgrunt på eftermiddagarna. Foto: Privat

Det går också att åka bil från Bangkok  det tar ca 6 timmar och kostar ca 1400 sek för en minivan enkel väg. Det är en väldigt bra destination för barnfamiljer, lugnt  och de flesta hotell ligger på stranden. På kvällen dukas det upp och det mesta sker nere på stranden både på dagtid och kvällstid. Allting ordnas lätt via hotellet , där man kan boka elefantridning eller hyra en privat båt, allt går att ordna!

Så här härligt ser det ut på kvällen, paradiset!

Det finns också ett litet sjukhus på ön, kan kännas tryggt ifall något händer, den bäste kan få solsting:) Bäst att åka hit är det från december till mars då ligger temperaturen mellan 25-30 grader, sen blir det bara varmare.

Här finns ingen stress, ta dagen som den kommer… Foto: Privat

Ställen som jag kan rekommendera Koh Chang Kacha Resort & Spa  ***, som ligger på nedre delen av White Sand Beach.  Hotellet har pool , barnpool och är ligger på stranden. KC Grande finns också som ligger mitt på White Sand Beach. Bungalowstyle finns på Banpu Koh Chang hotel ,  som ligger brevid Koh Chang Kacha Resort & Spa alla hotell är barnvänliga.

Det finns en del utflykter att göra bla med Thai fun som tar dig till bla till Koh Maak.

Om du tröttnat på strandlivet, åk på en utflykt!
Skrivet av
Mer från Linda

Twin cities – Minneapolis och Saint Paul

48 timmar i Minnesota går det? Ja det gör det faktiskt! Icelandair...
Läs mer

2 Comments

 • Tack för tipsen och de fina bilderna. Ska åka till Bankok och hälsa på familj som bor där i maj (10 dagar) och det är ju inte jättelångt att ta sig till Koh Chang och nu blev jag mer inspirerad!
  Har du varit nere på Koh Phangan, Koh Samui? Vad upplever du i så fall för skillnader?
  Trevlig helg!
  Sofia
  http://www.sofiabengtsson.com

 • Hej Sofia!
  Tack för din kommentar. Ja jag har varit på både Koh Samui och Koh Phangan. Det är väldigt lugnt på Koh Phangan men paradiset för mig. Vi bodde i en bungalow på Had Yao http://www.flygstolen.se/thailand/koh+phangan/hotell/long+bay+resort/ , suveränt ställe med en härlig fin strand. Fint att bada sola och äta gott. Finns ca 10 restauranger på den lilla strandremsan och vi hade det jättebra. Finns inga ordentliga vägar man kör i jord eller grus. Härligt att ta sig ut till Koh Tao också. Koh Samui är mer exploaterat mer turister, krims krams speciellt vid Chaweng men det är en fin strand. Bo Phut området blev vi också förtjusta i, pittoresk fiskeby på Koh Samui. Koh Chang och Koh Phangan är likt lugnt dock finns det lite mer att göra på Koh Chang men absolut inte så exploaterat som Koh Samui.
  Ha det så bra!
  / Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *