Niagarafallen

niagara fallen
Bild lånad från www.tourism-zones.com

“Niagara was once stamped upon my heart an Image of Beauty”
Charles Dickens

På gränsen mellan USA och Kanada ligger några av världens mest berömda vattenfall, Niagarafallen. Fallhöjden är ungefär 54 m vilket inte gör fallen till de högsta i världen men de är breda och har en massiv vattengenomströmning. Världens högsta fall är Angel Falls i Venezuela med en höjd på 979 m.

niagara fallen

Niagarafallen består av flera fall, Amerikanska fallen, Hästskofallen och Brudslöjefallen. Just Hästskofallen blev kända 1829 då Sam Patch blev den förste att överleva ett fall nedför fallet och påbörjade därmed en lång tradition bland äventyrslystna personer som försökt sig på att åka nerför fallet. Amerikanskan Ann Taylor blev den första personen att överleva en färd nerför fallen i en tunna byggd av järn och ek med en madrasserad insida, 1901. Numera är det förbjudet och om man vill försöka sig på något sådant måste man söka tillstånd.

niagara fallen
Bild lånad från www.fallsniagara.info

Niagarafallen ligger bara 20 min från Buffalo International Airport i USA och en timme från Toronto, Kanada, dit du just nu kan vinna en resa för två med Icelandair!

Runt fallen finns flera vandringsleder, ett akvarium där du kan mata sälar och flera möjligheter att ta båtturer. Platsen är mycket populär bland brudpar och man ser ofta bröllop och par på smekmånad här.

Det finns flera olika alternativ att åka bår vid fallen.
Det finns flera olika alternativ att åka båt vid fallen. Bild lånad från http://avenue80s.wordpress.com
Med Jetboat!
För dig som tycker om när det gungar - Jetboat! Bild lånad från www.niagaraqualityhotel.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Londons oaser

Dagens trevliga inlägg om Londons oaser kommer från Ella Levin som gärna...
Läs mer

5 Comments

  • Jag står vid Niagarafallen och ser vattnet strömma ner. En riktig klassiker som jag gärna skulle vilja uppleva tillsammans med min familj.

  • Vilken otrolig upplevelse att få åka till Kanada och få se Niagarafallen.
    Otroligt häftiga bilder därifrån.

  • Niagarafallen vore fint att se, har faktiskt ännu inte tagit mig över till USA, trots mycket drömmar. Sydamerika däremot, har jag lärt känna en hel del, och tycker att det är orättvist att här inte nämna vattenfallen Iguazu. En park med subtropiskt klimat, och upp till 270 vattenfall i olika storlekar! Mellan Argentina och Brasilien.
    Har skrivit om det jag sett vid mina resor till Iguazu på http://tangotrip.eu/sv/iguazu%201.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *