Toronto, Kanada

Toronto Skyline.
Toronto Skyline. Iamge from you.greekreporter.com

Toronto, den största staden i Kanada och provinshuvudstad i Ontario. Här bor drygt 2,5 miljoner kanadensare i vad som är ett av de viktigaste finans- och handelscentrumen i Kanada och Nordamerika. Toronto är en av världens mest mångkulturella städer med sina mer än 80 etniska tillhörigheter och 100 skilda språk. Här ligger Toronto Stock Exchange, den tredje största börsen i Nordamerika och den sjätte största i världen. Toronto är en stad med många museer, teatrar, gallerier, festivaler, komediklubbar, sportevenemang och events.

Skådespelerskan Kim Cattrall fick sin stjärna 2009.
Skådespelerskan Kim Cattrall är född i England men har växt upp i Kanada. Hon fick sin stjärna 2009. Foto av Robin Wong.

Man brukar kalla Toronto för Kanadas främsta kulturcentrum. Här finns både opera, symfoniorkester och Kanadas walk of fame som består av framgångsrika kanadensare i stjärnor.

Populäraste sporten! Ottawa Senators v Toronto Maple Leafs, Boyd Devereaux.
Populäraste sporten! Ottawa Senators v Toronto Maple Leafs, Boyd Devereaux.Bild lånad från Arthurmag.com

Det är inte bara en kulturell huvudstad utan även en mediahuvudstad. Här ligger både The Glove and Mail och National Post tillsammans med Toronto Star. Liksom tidningar har flera TV-kanaler sin bas i Toronto. För dig som är sportintresserad finns det gott om lag i flera sporter såsom NHL laget Toronto Maple Leafs, NBA laget Toronto Raptors och MLB laget Toronto Blue Jays.

CN Tower i Toronto attraherar miljoner besökare varje år.
CN Tower i Toronto attraherar miljoner besökare varje år. Foto av Luis Fernandes

Den största turistattraktionen i Toronto är CN Tower. Det är världens näst högsta byggnad (efter Burj Khalifa) med sina 553 m och attraherar miljontals besökare varje år. Uppe i toppen finns en 360 graders restaurang där du kan äta lunch samtidigt som du får en fantastisk utsikt över staden. Här finns också ett tjockt glasgolv där du kan lägga dig och se hela vägen ner, om du vågar. Om vädret är klart ska man kunna se hela vägen till Niagarafallen, som vi skrivit om här.

Shopping, restauranger och caféer. Här finns allt! Eaton Centre i Toronto.
Shopping, restauranger och caféer. Här finns allt! Eaton Centre i Toronto. Foto lånat av Robert Strachan

Eaton Centre är en av de största shoppinggalleriorna i delstaten Ontario. Den ligger centralt i staden, här finns fullt av trendiga butiker, restauranger och kaféer. Nere i stan ligger också massor av barer och mötesplatser, perfekt för dig som vill bar-hoppa en kväll och mingla med trevliga kanadensare. Oavsett om du tycker om sport eller ej är ett besök på Skydome nästan ett måste. Byggnaden är en av de första i sitt slag som har ett rörligt tak samtidigt som det är så stort och kan husera så många åskådare.

Populär skridskobana i Toronto, Nathan Phillips Square.
Populär skridskobana i Toronto, Nathan Phillips Square. Foto lånat av Jon Arnold Images/SuperStock

Att åka skridskor är populärt, det finns över 50 utomhusbanor i stan, de två mest populära är de vid Harbourfront Centre och Nathan Phillips Square. Ishockey är naturligtvis stadens passion, speciellt när the Leafs spelar. Biljetterna säljs slut snabbt!

The Toronto Islands är ett fantastiskt naturområde där inga bilar är tillåtna. Det består av några öar mitt i stan som du når med färja, där du kan cykla och vandra längs fina leder, skåda fåglar och bada vid nudiststranden. Man kan hyra både cykel och kanot.

Just nu har vi en tävling där du kan vinna en resa med Icelandair till Toronto för två. Var med och tävla här!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Mysigt att umgås i Bryssel

Vi var tolv stycken som tillbringade en vårweekend i Bryssel. Fy sjutton...
Läs mer

2 Comments

  • Ringde hem från utlandet en gång då telefonisten sa PRONTO PRONTO, jag trodde hon sa TORONTO..jag sa NO no no Sweden..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *