Bangkok Airways

Inne på PG131 till Koh Samui.
Inne på PG131 till Koh Samui. Foto: Privat

Efter att ha rest med Thai Airways från Köpenhamn till Bangkok skulle vi resa vidare inrikes till ön Koh Samui med Bangkok Airways. Vi fick sitta och vänta på Suvarnabhumi Airport i drygt tre timmar innan det var dags att flyga vidare. Resan till Koh Samui skulle ta drygt en timme. En t/r biljett kostade ungefär 2000 kr. Bangkoks flygplats är gigantisk. Här finns fritt WiFi och flera datorer utställda för dig som vill surfa, läsa nyheter och meddela dig hem och givetvis en massa butiker och restauranger.

En scen mellan Devas (halvgudar) och Asuras (demoner) På Bangkoks flygplats.
En scen mellan Devas (halvgudar) och Asuras (demoner) på Bangkoks flygplats. Foto: Privat
EN härlig kontrast mellan förr och nu. Bangkoks flygplats. Foto: Privat
En härlig kontrast mellan förr och nu. Bangkoks flygplats. Foto: Privat

Bangkok Airways bildades 1968 och inriktar sig mest på flygtrafik i Sydostasien. Vårt plan som var färgglatt dekorerat avgick i tid. Inredningen påminde mig om ett SAS plan med sina blå säten och vita väggar. Trots att flygningen var kort, drygt 70 min, bjöds vi på mat och dryck av den behagliga och leende personalen. Min son fick dessutom en helikopter att bygga ihop för att fördriva tiden. När vi landade på ön kom små öppna vagnar och hämtade oss passagerare för att köra oss till den byggnad där vårt bagage strax lastades ur. Flyget var i tid även när vi lämnade ön några dagar senare och även då bjöds vi på mat och dryck. Flygtiden till Bangkok var beräknad till 1 tim och 35 min. Vi landade problemfritt 15 min före utsatt tid. Sammanfattningsvis har jag har bara goda vitsord att säga om Bangkok Airways.

Snart dags att landa. Vi ser ön Koh Samui från vårt fönster. Hej stranden! Foto: Privat
Snart dags att landa. Vi ser ön Koh Samui från vårt fönster. Hej stranden! Foto: Privat
Vackert dekorerade plan. Bangkok Airways. Foto: Privat
Vackert dekorerade plan. Bangkok Airways. Foto: Privat
Ingen vanlig buss som tar dig till terminalen. Skugga och sköna varma vindar. Foto: Privat.
Ingen vanlig buss som tar dig till terminalen. Skugga och sköna varma vindar. Foto: Privat.
Har aldrig varit så mysigt att vänta på väskan som här! Flygplatsen på Koh Samui. Foto: Privat
Har aldrig varit så mysigt att vänta på väskan som här! Flygplatsen på Koh Samui. Foto: Privat

Bangkok Airways äger och driver dessutom den internationella flygplatsen på Koh Samui, som trots att den är så liten tar emot ca 25 flyg om dagen. Flygplatsen är underbar. Den är liten och omgärdad av vackra växter både i krukor och i vatten. Bagagebältet roterar i en lokal med högt trätak men utan väggar.

Gate 2 på Koh Samuis internationella flygplats. Mysigast i världen? Foto: privat
Gate 2 på Koh Samuis internationella flygplats. Mysigast i världen? Foto: privat

När du ska flyga från ön, sitter du i bekväma korgmöbler i en loungeliknande miljö utan väggar med samma höga tak där stora fläktar surrar diskret. Värdinnor bjuder på både vatten, kaffe och juicer liksom tilltugg i form av små croissanter och kokoskakor. Här finns dessutom fritt WiFi för den som vill vara uppkopplad. Det offentliga damrummet får fem stjärnor i betyg. Ett stort vackert saltvattenakvarium välkomnar dig och bakom det döljer sig båsen där mörka träjalusier skänker svalka åt de fräscha vita rummen. Rosa tvål i stora fyrkantiga glasflaskor stod vid moderna handfat och hela lokalen var både ren och luktade gott. Inte något man är alltför bortskämd med när det gäller offentliga toaletter varken i Sverige eller någon annanstans.

Nästa vecka berättar jag om Koh Samui där vi besökte ett par olika stränder och hotell. Önskar dig en härlig fredag och helg!
// Madeleine

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Bästa höstresorna – vingårdarna i Schweiz

Höstresor är toppen – Svalare temperaturer, vackra höstfärger, mindre turister och ofta...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *