Koh Samui – Lamai Beach

Efter flyg från Köpenhamn till Bangkok med Thai Airways och vidare inrikes från Bangkok till Koh Samui med Bangkok Airways var vi efter en resa med minibuss framme vid vårt hotell Buddy Oriental Samui Beach Resort vid Lamai Beach.

Hotel Buddy Oriental Resort, Thailand.
Den fina entrén vid Hotel Buddy Oriental Resort, Lamai.

Koh Samui är Thailands tredje största ö, efter Phuket och Koh Chang, och ligger längs landets östkust. Här bor ungefär 55 000 människor på vad som även kallas för kokosnötön. Koh Samui är omgiven av en arkipelag av ett 60-tal mindre öar som Koh Phangan, Koh Tao och Koh Nang Yuan samt Ang Thong Marine National Park.

Vårt fina rum på hotellet där handdukarna låg vikta på sängen som elefanter.
Vårt fina rum på hotellet där handdukarna låg vikta på sängen som elefanter. Foto: Privat

För att komma hit flyger man eller åker färja. Att flyga från Bangkok tar ca 70 minuter och kostar ca 1500-2000 kr t/r. På ön finns flera kända stränder som Chaweng, Lamai, Bophut och Big Buddha för att nämna några. Vi hade valt att åka till Lamai, där det råder en mer avslappnad atmosfär än på populära Chaweng. Här finns visserligen också gott om restauranger, barer och uteliv men i ett något lugnare tempo.

Lamai beach. Vattnet var nästan lika varmt som luften, 27 grader.
Lamai Beach. Vattnet kändes nästan lika varmt som luften, 27 grader. Foto: Privat

Stranden är en lång sandstrand med finkornig ljus sand kantad av palmer och lummig grönska. Längs remsan erbjuder massörer sina tjänster på sängar under flätade palmtak där du för en billig peng (ca 60 kr/timme) kan välja från en lång meny av olika typer av massage. Vattnet här blir ganska djupt snabbt så det lämpar sig väl för dig som tycker om att simma. Något att känna till är att vissa månader kan det förekomma undervattensströmmar, vilket brukar visas med varningsskyltar.

Poolen på hotellets innergård. Vår balkong vätte hit. Foto: Privat
Poolen på hotellets innergård. Vår balkong låg uppe i vänster hörn. Bakom glasrutorna rakt fram ligger gymmet. Foto: Privat

Vårt hotell, Buddy Oriental Samui Beach Resort, var en stor ljus byggnad i sekelskiftesstil. Här fanns både pool på innergården samt en större pool närmare stranden. För att komma till stranden och den större poolen var man tvungen att korsa en trafikerad väg, här stod en uniformerad vakt och stoppade trafiken med en skylt och hjälpte alla som ville, att passera säkert.

På väg ner till stranden. Vackra växter, fontäner och butiker kantade vägen.
På väg ner till stranden. Vackra växter, fontäner och butiker kantade vägen. Foto: Privat

Den korta vägen ner till stranden är kantad av byggnader som hör ihop med hotellet. Restauranger, affärer, supermarket, antikhandlare och utflyktsarrangör. Supermarketen var stor och välsorterad. Här fanns allt från tvättmedel, skönhetsprodukter till mat, chips, glass, godis och öl.

Välsorterad supermarket. Utbudet av öl innehöll både inhemska Singha och Heineken.
Välsorterad supermarket. Utbudet av öl innehöll både inhemska Singha och importerade Heineken. En öl kostade ca 6 kr. Foto: Privat
Kunde inte undgå att se hotellets vackra lyktor.
Kunde inte undgå att se hotellets vackra lyktor. Foto: Privat
Den större poolen vid stranden. Vilken utsikt!
Den större poolen vid stranden. Vilken utsikt!

Vårt rum hade mörka trägolv, en stor dubbelsäng som var så bred att vi enkelt hade fått plats 3-4 stycken. Det fanns en TV, fritt WiFi, safe, kylskåp, vattenkokare, morgonrockar, tofflor, telefon, balkong och ett helkaklat badrum. 2 flaskor vatten ingår på alla hotell i Thailand, bra eftersom du inte bör borsta tänderna i kranvattnet. Både jag och min son har linser, så vi hade även med oss handtvätt från Apoteket, för att se till att händerna var rena innan man satte in linserna på morgonen. Better safe than sorry. På vaccinationscentralen fick vi dessutom en lista på annat att ta med till Thailand: Vätskeersättning, magmedicin, feber/värktabletter och myggmedel. Vi tog med det, men behövde inte använda någonting.

Fyra datorer i lobbyn för gästerna med internet. Ser kallt ut i Sverige ...
Fyra datorer med internet i lobbyn för gästerna. Ser kallt ut i Sverige ... Foto: Privat

Nere i lobbyn fanns fyra datorer med internet för dig som gillar att surfa och kunna meddela dig hem. Frukosten innehöll det mesta, allt från thairätter med ris, till ägg, bacon, grönsaker, bröd och färska frukter. Aldrig har väl ananas smakat så gott!

Ett fint och svalt gym med utsikt över innergården och poolen. Foto: Privat
Ett fint och svalt gym med utsikt över innergården och poolen. Foto: Privat

För dig som gillar att träna på semestern hade hotellet ett superfint gym med AC. Här inne fanns flera löparmaskiner, träningscyklar och fria vikter. Om du är intresserad av aktivitet finns det en hel del att göra på ön. Vattensporter naturligtvis såsom vindsurfing, jetski, snorkling och dykning. Men även golf, fotbollsgolf (som min son tycker är kul) safari, matlagning, tvåltillverkning, yoga och en massa annat. Det finns gott om info på hotellet.

Massagemeny på stranden, en timmes massage kostade ca 60 kr. Taget! Foto: Privat
Massagemeny på stranden, en timmes massage kostade ca 60 kr. Taget! Foto: Privat
De här söta tjejerna gav oss fotmassage i en hel timme. Ljuvligt!
De här söta tjejerna gav oss fotmassage i en hel timme. Ljuvligt!
Längs stranden finns både vattensport och restauranger. Här åt vi lunch.
Längs stranden finns både vattensport och restauranger. Här åt vi lunch. Foto: Privat
Nylagad thailändsk kyckling med ris. Gott!
Nylagad thailändsk kyckling med ris. Gott! En lunch för oss två med dryck kostade ungefär 80 kr. Foto: Privat

Om du är intresserad av det här hotellet, hittar du mer info via länken nedan. Kostnad per natt/dubbelrum från ca 400 kr. Återkommer med bilder från Koh Phangan som är vår nästa anhalt!

// Madeleine

Buddy Oriental Samui Beach Resort ****

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Önska resor – vart som helst i världen!

Flygstolen presenterar Önskeresan i samarbete med Air Berlin och SAS Drömmer du...
Läs mer

2 Comments

  • Hej och tack för ett väldigt bra reportage!
    Läste inlägget igår precis innan vi skulle boka vår resa från koh lanta till just koh samui och vi blev väldigt nyfikna på vad vi såg vilket reulterade i att vi nu ett drygt dygn senare sitter på ett hotellrum identiskt med det på bilderna. Kan inte annat än hålla med om att det är ett super fint hotell! Väldigt tacksamma för tipset och vi är övertygade om att vi kommer att trivas!

    Läste just inlägget om koh phagnan och det låter också helt klart intressant! Vi får väl se vart det bär av när vi bestämmer oss för att lämna lamai.. Råkade se att ni råkat byta plats på valutorna i det inlägget. Om 1 bath vore 5 sek vore det väldigt dyrt här.. Föredrar det omvända :)

    Tack igen för bra tips!

  • Hej Ella,
    Kul att mitt reportage kom till användning, får ändra växlingskursen dock ;) Hoppas resten av er resa blir fantastisk! // Madeleine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *