Haad Yao, Koh Phangan, Thailand

Här står vi och väntar på vår tur att gå ombord. Foto: Privat
Här står vi och väntar på vår tur att gå ombord. Foto: Privat

Hittills har jag berättat om vår resa med Thai Airways till Bangkok, med Bangkok Airways till Koh Samui och hur vi hade det på Lamai Beach. Idag beger vi oss ut till en av Koh Samuis 60 grannöar, Koh Phangan, för att njuta av ön som kanske är mest känd för sina Full Moon Parties. För att komma hit beger man sig till hamnen där Lomprayah Speed Ferries avgår och köper en biljett till överfarten som tar ca 45 min. En t/r biljett kostade 600 Baht, ca 120 kr. Båten gick vidare till Koh Thao så vi som skulle till Koh Phangan fick gå på sist. Med klistermärken på passagerare och bagage höll personalen reda på vem som skulle vart.

Den största katamaranen tar 280 passagerare. Foto: Privat
Den största katamaranen tar 280 passagerare. Foto: Privat

Vi skulle ta oss till stranden Ao Haad Yao som ligger på Koh Phangans västra sida, för dig som är intresserad av Full Moon Parties är det den halvmåneformade stranden Haad Rin som gäller, längst ner på södra delen av ön. Piren på Koh Phangan ligger alldeles i närheten av den största orten Thong Sala. Här finns många restauranger, researrangörer, barer, butiker och en marknad. Här kan du även hyra en mc vilket kostar mellan 150-250 baht per dag (5 baht ca 1 sek). En dryg halvtimme med minibuss senare var vi framme vid vårt hotell Long Bay Beach Resort***, där den här underbara människan tog emot oss, hotellets föreståndarinna, Air.

Härligt glada Air i receptionen som alltid hjälpte till med allt. Om man kunde betygsätta människor skulle hon få fem stjärnor av oss!
Härligt glada Air i receptionen som alltid hjälpte till med allt. Om man kunde betygsätta människor skulle hon få fem stjärnor av oss! Air hade skön humor och pratade riktigt bra engelska. Skönt eftersom vår Thai var kass! Foto: Privat
Vår fina bungalow, bara 20 meter till pool och strand! Foto: Privat
Vår fina bungalow, bara 20 meter till pool och strand! Foto: Privat
Vårt rum med blankpolerade trägolv. Spartanskt men rent och prydligt.
Vårt rum med blankpolerade trägolv. Spartanskt men rent och prydligt. Foto: Privat
Grönt och vackert överallt. Här min favoritblomma Frangipani som har en underbar doft. Foto: Privat
Grönt och vackert överallt. Här min favoritblomma Frangipani som har en underbar doft. Foto: Privat
Bara några steg från vårt lilla hus till poolen med stranden strax nedanför. Foto: Privat
Bara några steg från vårt lilla hus till poolen med stranden strax nedanför. Foto: Privat
Den underbart fina stranden om man såg åt vänster. Foto: Privat
Den underbart fina stranden om man såg åt vänster. Foto: Privat
Och om man tittade åt höger. Vilket paradis! Foto: Privat
Och om man tittade åt höger. Vilket paradis! Foto: Privat

Ja, vad säger man? Vilket vykort! Sanden mjuk och len, vattnet långgrunt med ett korallrev ca 50 meter ut, perfekt för dig som vill snorkla. Hotellet hade gott om solsängar utan kostnad både till pool och strand. Från de här bilderna till vår bungalow var det inte många meter att gå, 30 m kanske. Om du vill höra fåglarna och vågornas sakta skvalpande, titta gärna på mitt filmklipp här!

Mer om Koh Phangan i morgon. Och har du bokat in den här ön till nästa vinter hoppas jag att mina bilder och filmklipp fått dig att inse vilket pärla som väntar!
// Madeleine

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Island – del 2

Dag två började med en hotellfrukost som hette duga. Allt mellan himmel...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *