På cykel genom Berlin

Att cykla är kanske inte det första man tänker på när någon säger Berlin, men faktum är att Berlin är riktigt cykelvänligt. Cykelbanorna är tydligt utmärkta och många. Dessutom ligger många av Berlins största sevärdheter väldigt centralt; Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Gedächtniskirche, Bundestag och olika delar av Berlinmuren för att nämna några.

Cykeltur till Berlinmuren vid Bernauer Strasse. Foto: Privat
Cykeltur till Berlinmuren vid Bernauer Strasse. Foto: Privat

Men det som verkligen talar för att cykla runt är chansen att utforska en annan sida av Berlin, den vardagliga.  Genom att svänga av från de vanliga turiststråken kan man istället få se det genuina Berlin och vem vet vad man kan hitta då i denna tudelade stad? Det finns okända gallerier, intressanta affärer och pärlor till restauranger som mest bara lokalbefolkningen känner till. Sväng av från de stora vägarna och villa bort er i myllret av gator och upplevelser som Berlin har att bjuda på!

Så vad bör man inte missa när man cyklar runt i Berlin?
1. Lämna lokalsinnet hemma och cykla vilse!
2. Kupolen i Bundestag, häftig arkitektur och otrolig utsikt.
3. Monumentet över mördade judar från Europa, som ligger ett stenkast från Brandenburger Tor.

 Monument över de mördade judarna, mitt i centrala Berlin. Foto: Privat
Monument över de mördade judarna, mitt i centrala Berlin. Foto: Privat

Att cykla i Berlin:
Det finns många olika ställen att hyra cykel på. Många Hostel har egen cykelservice och Deutsche Bahn har stadscyklar man kan hyra genom att ringa telefonnumret som står på cykeln. Om man inte har någon cykelkompis på sin resa eller vill få mer information om det man cyklar förbi kan man cykla på en guidad tur med Berlin On Bike, www.berlinonbike.de Hoppas du får en fin fredag!

// Lovisa

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Hotel Seven i Paris

Våra inlägg om annorlunda hotell här i bloggen är populära. Trots att...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *