Las Vegas with a view!

Det finns massor av otroliga, annorlunda, spektakulära och roliga saker att göra i Las Vegas och alla dessa kan man läsa om i vilken guidebok som helst. Här tänkte jag tipsa om några saker som det kanske inte står skrivet om. Hotellet Mandalay Bay är känt för sitt fantastiska poolområde. Tonvis med sand har fraktats hit för att utgöra känslan av en äkta strand och den stora poolen har en vågmaskin som gör vågor som faktiskt slår. (Man kan surfa där, men det får man inte.)

Stora poolen på Mandalay Bay. Foto: Privat
Stora poolen på Mandalay Bay. Foto: Privat

Poolområdet är bara till för hotellets gäster, men det finns ett litet tricks för att ta sig in man kan utnyttja, om man är över 21 år. Mandalay Bay har ett område som heter Moorea Beach Club, där man kan betala in sig.

Moorea Beach Club med hotellet i bakgrunden. Om man vill stanna och dricka drinkar hela dagen kan man betala 100 dollar för en solsäng och får då drinkar för den summan. Vill man bara stanna en stund kan man bara hänga vid poolen.
Moorea Beach Club med hotellet i bakgrunden. Om man vill stanna och dricka drinkar hela dagen kan man betala 100 dollar för en solsäng och får då drinkar för den summan. Vill man bara stanna en stund kan man bara hänga vid poolen. Foto: Privat

En rekommendation är att vara där strax innan de öppnar, kl 11, då det kan bli fullt och därmed kö. När man har tröttnat på dekadenta drinkar och vackra människor kan man ta en bakväg in på det stora poolområdet och roa sig i vågorna eller glida i väg på någon flytsak i deras konstgjorda flod.

Flyt bort från alla bekymmer i Mandalay Bays strömma flod.
Flyt bort från alla bekymmer i Mandalay Bays strömma flod. Foto: Privat

Mandalay Bay har en annan pärla man kan utnyttja utan att behöva bo där, nämligen baren MIX, som ligger på 64e våningen på THE Hotel Mandalay Bays område. Rekommenderas att besökas efter mörkrets inbrott, då man kan se hur många lampor som finns i Las Vegas!

Utsikt från terrassen på MIX, ett måste på Las Vegas-resan!
Utsikt från terrassen på MIX, ett måste på Las Vegas-resan! Foto: Privat

Mandalay Bays granne Luxor, den stora pyramiden på bilden ovan, rymmer även den en något okänd pärla, restaurangen Tacos & Tequila. Restaurangens specialiteter avslöjas av namnet, men det finns även annat. Men är man där bör man prova en tacos-rätt och deras otroliga tequilaträd (som dock bör delas på två!).

En trappa upp inne på Luxor ligger Tacos & Tequila, väl värt ett besök!
En trappa upp inne på Luxor ligger Tacos & Tequila, väl värt ett besök! Foto: Privat

Boendetips!

Beroende på budget finns det många olika alternativ för hotell i Las Vegas. Vill man bo riktigt billigt bör man hålla sig borta från The Strip. Vill man fortfarande bo på ett casino kan man välja ett av de lite sunkigare Downtown. Har man mycket pengar att lägga på hotell bör man definitivt bo på Bellagio eller Venetian mitt på The Strip. Därifrån har man nära till allt. Jag och min tjejkompis Sophia valde att bo på Luxor, vilket var ett riktigt bra hotell. De har ett juste poolområde och bra förbindelse till både Mandalay Bay och Excalibur. Det är dessutom inte lika dyrt som de värsta resortsen, men håller ändå en riktigt hög klass! Ett alternativ i samma prisklass som jag antagligen skulle välja om jag åkte tillbaka till Las Vegas (vilket jag verkligen vill göra, vilket ställe!) är New York New York. Det ligger lite närmare mitten av The Strip och på bottenvåningen finns massor av smårestauranger och hak, uppbyggda i fina New York-kulisser. Las Vegas bör upplevas på minst 3 dagar.

Finfina kulisser inne i New York New York!
Finfina kulisser inne i New York New York! Foto: Privat

Ett sista tips?
Köp en guidebok över enbart Las Vegas och läs noga innan ni åker, så att ni inte missar något!

// Lovisa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Thailand – massor av tips

Många har bokat Thailand i vinter, faktum är att de flesta resenärer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *