Solkusten – Marbella och Mallorca

Hej, jag heter Sandra Karlsson, är 23 år gammal och studerar Turism och Service, på Akademi Båstad. Just nu praktiserar jag här på flygstolen och tänkte gästblogga lite under min tid här. Efter att ha varit bosatt på Marbella i flera år fick jag möjlighet att upptäcka det mesta av denna solkustens pärla! De populäraste stränderna ligger strax utanför stadens centrum och de som jag flitigt besökte var Puento Romano och Don Carlos som är vackra sandstränder med klart vatten där man verkligen kan njuta av någon av de 330 soldagar som Marbella har.

En av stränderna utanför Marbella. Foto: Privat
En av stränderna utanför Marbella. Foto: Privat

Ett ställe som man absolut måste besöka när man är här är hamnen Puerto Banus. Det finns en hel del mysiga restauranger och barer i det här området, dessutom har de, enligt mig, Marbellas bästa nattklubbar och det är även hit flest turister söker sig. I hamnen finns stora lyxbåtar och klart vatten som man blickar ut över medan man går promenaden längst med kajen.

Jag i Puerto Banus. Foto: Privat
Jag i Puerto Banus. Foto: Privat
Rader av lyxiga båtar i Puerto Banus hamn.
Rader av lyxiga båtar i Puerto Banus hamn.

Marbella är en perfekt plats för den shoppingintresserade, jag är en av dem. Både i hamnen och staden finns en hel del affärer som är värda att besöka och det är här man ska passa på att unna sig något extra i någon av de många kända designbutikerna som finns här. Något som jag tyckte var väldigt roligt under tiden jag bodde här var att gå runt i något av de stora shoppingcentrum som finns, ett strax utanför Puerto Banus som heter La Cañada och det rekommenderar jag starkt. Här finns många roliga affärer och matställen på ett och samma ställe och man kan verkligen spendera en heldag här utan problem.

la_canada_shopping
La Canada – populärt shopping center i Marbella.

Mallorca är ett annat ställe jag har bott på och där jag trivdes väldigt bra. Sedan jag flyttade till Sverige igen är detta ett resmål som jag fortfarande åker tillbaka till varje år. Palma har många historiska byggnader och sevärdheter som är värda att uppleva, exempelvis katedralen i centrala Palma som blivit en slags symbol för Mallorca och som lockar en hel del turister. En vacker byggnad att uppleva både utanför och inuti.

Katedralen La Seu i Palma.
Katedralen La Seu i Palma. Bild lånad från Xudoji.

Jag som tycker om mycket liv och rörelse under min semester blandat med strandhäng och avkoppling åker alltid till Magaluf som ligger några minuters bilfärd från huvudstaden. Hit kommer många partysugna turister som besöker alla barer, nattklubbar och restauranger här som ligger på i princip en och samma långa gata. Här finns också Magalufs strand som jag själv tycker bäst om med många roliga aktiviteter att hitta på förutom att sola och bada. Man kan exempelvis åka ut med någon av båtarna som åker från Magalufs strand och tar dig runt på ön. Detta är ett bra sätt att uppleva ön till havs och kunna sola och bada i det turkosa vattnet tillsammans med andra glada turister.

Jag tycker absolut att du som inte varit i Spanien på de här orterna ska prova på!

// Sandra

Magaluf nattliv.
Magalufs nattliv pågår till morgonen.Image from www.majorcadetails.com

 

SparaSpara

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Båtluffa i Grekland

God morgon fredag! Hoppa på ett flyg mot Athen och njuta av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *