Nya Zeeland

Solen strålade och värmen slog emot oss när vi klev av planet i Christchurch. Det var som en riktigt härlig svensk sommar. Jag och min bästa kompis Lina blev glatt överraskade eftersom vi nästan hade räknat med att det skulle regna en hel del under vår resa på Nya Zeeland.
När vi kom fram till vårt hostel slängde vi snabbt in vårt bagage och gick en runda för att bekanta oss med staden.

Christchurch, Nya Zeeland
Cathedral Square i Christchurch. Foto: privat

Vi mötte en del intressanta människor på vägen, en trollkarl som höll ett tal på stege mitt på torget tex.

Spännande människor både här och där

Staden är väldigt grön, sköna oaser runt omkring och här passade vi på att vila fötterna en stund.

Christchurch- den gröna staden

Efter tre underbara dagar i Christchurch bestämde vi oss för att ta bussen vidare till Queenstown. På vägen till Queenstown fick vi uppleva en fantastisk natur och utsikt. Den Nya Zeeländska naturen går nästan inte att beskriva eller jämföra, den är helt otrolig. Här stannade vi vid Tekapo Lake. Färgen på vattnet är svårt att fånga på bild, men det är alldeles turkosblått.

Tekapo Lake

När vi nästan nått vårt mål, Queenstown mötte vi det här på vägen….:)

Får vandrar fritt och detta är ingen ovanlig syn!

Väl framme i Queenstown mötte vi av den härliga atmosfären där. Staden har ca 10000 invånare  och här samlas en del backpackers för bungyjump och forsränning.  När du är i Queenstown får du inte glömma att testa de världskända hamburgarna, Fergburger, en av de absolut godaste hamburgarna jag någonsin ätit.

Vi hann med en hel del äventyr under våra två veckor på Nya Zeeland. Vi testade på rafting, eller forsränning som det heter på svenska. Det var ganska fysiskt krävande eftersom vi fick paddla en hel del, men det var ett äventyr. Självklart var jag den enda som trillade av båten, men det bjöd jag på:)

Vi hoppade även bungyjump från den kända bron Kawaru Bridge. Det är definitivt det bästa jag har gjort i mitt liv. Spänningen och nervositeten när man står på bron och bara väntar på att få slänga sig ut från bron och falla fritt innan man tillslut blir doppad i den turkosa floden som rinner under är obetalbar. Har du aldrig hoppat bungyjump så gör det. Du kommer inte att ångra dig!

/ Frida

Bungyjump
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnarna i New York

I höstas hade vi en av alla våra resetävlingar som den här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *