Mycket att se i Washington D.C.

Karta över USA - Washington coch New York
Karta över USA – Washington och New York © flygstolen.se
The Castle - Smithsonians högkvarter. Foto: Isomorphic
The Castle – Smithsonians högkvarter. Foto: Isomorphic

Washington D.C. ligger på USA:s östra sida, inte så långt från New York. Vill man passa på att även besöka the Big Apple går det tåg två gånger i timmen där expressvarianten tar 2 tim, 45 min och regionaltåget tar 3 tim, 20 min till Pennsylvania Station mitt i New York. I Washington ligger the Smithsonian Institute som är världens största komplex av museer och forskningsbyggnader. USA:s nationalmuseum består av 19 museer, 9 forskningscenter och ett zoo som ligger vid National Mall som är ett stort grönområde mitt i stan. Två museum ligger i New York och ett ute vid Washingtons flygplats Dulles. Tillsammans har de 142 miljoner objekt att visa.

Planet SR-71 Blackbird finns att se på the Smithsonian. Foto: Chris Gladis
Planet SR-71 Blackbird finns att se på the Smithsonian. Foto: Chris Gladis

Här finns ett otroligt fint utbud av kulturskatter som kan intressera både stor och liten. Eller vad sägs om Air and Space Museum, American Indian Museum eller imponerande Freer Gallery of Art? Så gott som både zoo och alla muséer bjuder på fri entré och har öppet årets alla dagar med undantag för den 25 december.

Abrahamn Loncoln Memorial i Washington Foto: Mark Uttech
Abrahamn Lincoln Memorial i Washington Foto: Mark Uttech

Det finns gott om guidade turer att gå både för att se alla nationella monument och minnesbyggnader samt “the three Houses of Government” dvs. U.S. Capitol Building, the White House och the U.S. Supreme Court.

 

The Old Stone House från 1765 - den äldsta bevarade byggnaden i Georgetown. Foto: Wikipedia

 

Georgetown Park - populär galleria i Washington. Foto: www.shopsatgeorgetownpark.com
Georgetown Park – populär galleria i Washington. Foto: www.shopsatgeorgetownpark.com

Georgetown är en fd stad som grundades redan 1751, men är numera en historisk och exklusiv stadsdel i Washington. Här bodde en gång John F Kennedy vilket bidrog till att stadsdelen blev enormt populär. Affärerna vid Georgetown Park utgör det främsta shoppingområdet i Washington, D.C. Gallerian har ett brett utbud av butiker med dam- och herrmode, barnkläder, leksaker, smycken, accessoarer, böcker, elektronik, musik etc. Georgetown Park har förutom 100 butiker, restauranger som Clydes of Georgetown och Benihana. Här finns också en food court och en informationsdisk där du kan köpa biljetter till Old Town Trolley Tours.

The Shops at Georgetown Park Foto: http://blog.georgetownvoice.com
The Shops at Georgetown Park Foto: http://blog.georgetownvoice.com

Delar av skräckfilmen Exorcisten spelades in här, vilket medförde att man numera ofta använder Georgetown i tv-serier och filmer. I området finns massor av restauranger, över 120 stycken, Sveriges Ambassad och det kända Georgetown University.

Härliga naturområdet Foto: Rachel Cooper, licensed to About.com, Inc.
Härliga naturområdet C & O National Park Foto: Rachel Cooper, licensed to About.com, Inc.

Om du tycker om naturupplevelser och gärna vill röra lite på dig under din resa, rekommenderar vi en utflykt till Chesapeake & Ohio Canal National Park. Här vid samlingspunkten Fletchers Boat House kan du hyra både cykel och båt, ha picknick, promenera eller åka inlines.

Mer om härliga Washington, D.C. i nästa vecka. Vi önskar dig en fin torsdag och glöm inte att tävla om en resa hit för två här senast den 25 april!

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Tunisien

I nordligaste Afrika ligger landet Tunisien med ett underbart medelhavsklimat. Den största...
Läs mer

4 Comments

  • Flygstolen.se har givit mig perfekt service och underbara reseupplevelser inom Europa.
    Nu kommer jag att vinna en resa till USA…

  • Washington DC skulle kunna bli höjdarbröllopsresan för gubben och mig. Kultur för honom, Shopping för mig och underbara, romantiska restauranger för oss båda.

  • Ni får nog kolla kartan lite. Washington DC ligger lite väl långt västerut på den som är uppe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *