Favorit i repris – Dublin

Sandra har nyligen bloggat om Dublin, men faktum är att jag precis var där på en weekend och tänkte därför lägga till några tips. Dublin är en riktigt mysig stad att besöka för en weekend! Staden känns liten och gemytlig, man kan lätt gå överallt och stämningen är avslappnad. Så vad bör man hitta på när man väl är där?

Precis som Sandra skrev är Guinness Storehouse ett absolut måste och även om man inte är ett wiskey-fan kan ett besök på Jameson’s destilleri vara riktigt trevligt. Om man är en whiskeyfantast bör man passa på att anmäla sig som provsmakare, vilket guiden delar ut till 8 stycken i början av den guidade turen. Då får man prova 3 olika sorter, medan resten får nöja sig med ett glas att smutta på. De 8 provsmakarna får som lön för mödan ett diplom att de klarat av en Jamesonexamen.

 Jamesonexamen på Jameson’s destileri.
Jamesonexamen på Jameson’s destilleri. Foto: Lovisa Stjernlöf

Om det är den irländska musiken man har kommit för, så har man tur, för den kan man inte komma ifrån. Från varje bar i Tempel Bar området sipprar glada och sorgsna toner på dragspel och gitarr ut, både kända och okända. Vill man ha lite mer historia om musiken kan man gå på en Musical Pub Crawl som börjar på The Oliver St. John Gogarty. Om det är det ännu mer genuina man är ute efter kan man gå till Bowe’s där vem som helst som har ett instrument får vara med och spela. Även någon gammal irländsk sång från en skrumpen farbror vid baren kan man få höra. När en låt tas upp tystnar hela pubben. Och man ska passa sig för att börja nynna på någon låt om man inte vill sjunga solo, alla stammisar har nämligen ett väldigt gott öra för att höra minsta musikaliska ansats.

 Bowe’s, om du vill ha en genuint irländsk pubb, eller vill uppleva traditionell irländsk musik. Finns på Fleet Street.
Bowe’s, om du vill ha en genuint irländsk pub, eller vill uppleva traditionell irländsk musik. Foto: Lovisa Stjernlöf

För billig shopping bör man hålla sig till området runt O’Connell Street, där man också kan beundra millenniummonumentet som lokalt kallas The Spike. Väl där bör man besöka The ChurchMary Street, en restaurang inrymd i en före detta kyrka.

Det är lätt att hitta till O’Connoll Street med det här landmärket!
Det är lätt att hitta till O’Connoll Street med det här landmärket! Foto: Lovisa Stjernlöf

För mysiga strövtåg rekommenderas området mellan S Great George’s Street och Grafton Street, där man hittar många mysiga restauranger, pubar och affärer. Vad bör man inte glömma i Dublin? Det är vänstertrafik. Dubbelkolla alla håll innan ni går över gatan!

Man får hjälp att minnas var man ska titta…
Man får hjälp att minnas var man ska titta … Foto: Lovisa Stjernlöf

Restaurangtips? En dold pärla i Temple Bar-området är restaurangen Eden. Restaurangen är mysig, personalen trevlig och maten är riktigt god, med många närproducerade råvaror.

Restaurangen Eden hittar du på Sycamore Street.
Restaurangen Eden hittar du på Sycamore Street. Foto: Lovisa Stjernlöf

Har du några frågor, vill ha fler tips eller övriga synpunkter på det här inlägget (eller nåt annat jag har skrivit) lämna en kommentar nedan, så svarar jag!

Mina tidigare inlägg hittar du här: Las Vegas, Venice USA, På cykel i Berlin, Möt Lovisa.

//Lovisa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Malev Hungarian Airlines

Vi fortsätter att testa olika flygbolag, den här helgen har vi varit...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *