Brussels Airlines

En weekend i Bryssel
En weekend i Bryssel

Vi på flygstolen besökte Bryssel förra helgen för att uppleva staden, kolla in hotell och prova att resa med Brussels Airlines. Vi samlades en fredagseftermiddag på Kastrup för att flyga med en Avro RJ 85, ett plan som tar 82 passagerare på den korta resan (1,5 tim) till Belgien. Brussels flyger till över 70 destinationer varav många i Afrika. Man har en flotta som omfattar flera stora Airbus- och Boeingplan som tar upp emot 300 resenärer.

Man fick ta med ett handbagage på max sex kilo. Bagageregler skiljer sig ofta från flygbolag till flygbolag men även beroende på din destination. Långa flygturer genomförs oftast med stora plan som har gott om utrymme, medan en kort resa till Bryssel i ett mindre plan naturligtvis har mindre utrymme. Vi skulle ju bara vara borta över helgen, så sex kilo kommer man knappt upp till, med kamera, telefon, plånbok och necessär.

Utrymme för benen - Brussels Airlines Avro RJ 85
Bra plats för benen - Brussels Airlines Avro RJ 85 Foto: Privat

Trots att det var ett mindre plan fanns det bra med utrymme för benen. När man flyger vanlig ekonomiklass ingår inte någon mat och dryck, men det finns att köpa ombord. Våra avgångar var i tid och likaså ankomsterna. På flygplatsen finns gott om affärer och restauranger, allt från Burberry till choklad och parfym. Sammanfattningsvis var vi nöjda med flygbolaget. De får betyg 3 av 5 av oss.

Meny - äta och dricka ombord. Foto: Privat
Meny - äta och dricka ombord. Foto: Privat
Brussels Airport. Foto: Privat
Brussels Airport - tar emot drygt 20 miljoner passagerare om året. Foto: Privat
Shopping Brussels Airport -Hermes. Foto: Privat
Shopping Brussels Airport - Hermes. Foto: Privat
Shopping Brussels Airport - Longchamp. Foto: Privat
Shopping Brussels Airport - Longchamp. Foto: Privat
Tågbiljett - tur och retur mellan stan och flygplatsen. Foto: Privat
Tågbiljett - tur och retur mellan stan och flygplatsen. Foto: Privat

Efter att vi fått våra väskor och passerat tullen, tog vi rulltrappan ner till tåget som tar dig in till stan. En t/r biljett kostade 8 euro. Vi skulle gå av vid Gare Nord, då vårt hotell låg i närheten av gågatorna och Grand Place. Tåget var fräscht och hade vagnar med sittplatser i två etage. Resan var kort, det tog bara ca 15 minuter innan det var dags att gå av. Mer om vår weekend i Bryssel kommer i veckan!

// Madeleine

Tåget som går från flygplatsen och stan. Foto: Privat
Tåget som går från flygplatsen och stan. Foto: Privat
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Australiens paradis – Whitsundayöarna

Whitsundayöarna är australiensarnas egna semesterfavorit om de får välja. Det är ett...
Läs mer

1 Comment

  • great points altogether, you simply won a emblem new reader.
    What could you recommend about your post that you made some days in the
    past? Any positive?

    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *