Tintin – världsberömd belgare

Väggskylt utanför TIntinbutiken i Bryssel. Foto: Privat
Väggskylt utanför Tintinbutiken i Bryssel. Foto: Privat

Den unge reportern Tintin skapades av den belgiske serieskaparen Georges Remi, alias Hergé. Hans 23 seriealbum om Tintin har sålts i mer än 200 miljoner och översatts till mer än 50 språk. Tintin är med andra ord en mycket välkänd och populär figur världen över. Vem har inte skrattat åt Dupond och Dupont, professor Kalkyl, älskat hans trogne hund Milou eller gillat Kapten Haddock?

Dags att gå in i Tintinbutiken - följ med! Foto: Privat
Dags att gå in i Tintinbutiken – följ med in! Foto: Privat
Stenplattorna i entrén. Foto: Privat
Stenplattorna i entrén. Foto: Privat
Samlarobjekten är fantastiskt välgjorda och dyrbara. Foto: Privat
Samlarobjekten är fantastiskt välgjorda och dyrbara. Foto: Privat
Barnasinnet är kvar, sitter som gjuten betong. Foto: Privat
Barnasinnet är kvar, sitter som gjuten betong. Foto: Privat
Kläder, posters, nyckelringar, pussel ... det fanns det mesta. Foto: Privat
Kläder, posters, nyckelringar, pussel … det fanns det mesta. Foto: Privat

Under vårt besök i Bryssel promenerade vi till Rue de Colline 13 och Tintin Boutique. Här kan du köpa böcker, seriealbum, samlarobjekt, kläder och saker för hemmet. Men det är inte bara här du hittar Belgiens nationalhelgon. På tågstationen Stockel Metro Station har Hergé själv tecknat alla sina 140 karaktärer längs den 135 meter långa stationsväggen. Tintin finns dessutom med på jubileumsmynt, väggmålningar i stan och på frimärken. Målat på väggar i stan finns dessutom en massa andra belgiska seriekändisar eller vad sägs om Smurfarna, Lucky Luke, Masupilami och Gaston?

Bryssel är en väldigt mysig och fotgängarvänlig stad där stadskärnan består av många små fina gator och gränder utan biltrafik. Många kullerstenar så undvik smala klackar. Mer om vårt besök i Bryssel nästa vecka. Hoppas du får en härlig helg med nära och kära!

// Madeleine

TIntin väggmålning i Bryssel. Foto: Privat
Tintin väggmålning på rue de l’Étuve 37 i Bryssel. Foto: Privat
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Kusadasi, Turkiet

Jag berättade i ett tidigare inlägg om mina äventyr i en vattenpark....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *