Shopping i Bryssel

Med alla gågator och gränder i Bryssels stadskärna finns det naturligtvis en massa härliga butiker. Staden är känd för sin fina choklad och det finns det i mängder. Jag har tidigare tipsat om en temaresa hit i chokladens tecken där du kan både provsmaka och vara med själv och göra praliner.

Mycket butiker längs Rue Neuve, de flesta öppna till 19 på lördagarna. Foto: Madeleine
Många butiker längs Rue Neuve, de flesta öppna till 19 på lördagarna. Foto: Madeleine
Både små och stora flaggskeppsbutiker. Foto: Madeleine
Både små affärer och stora flaggskeppsbutiker. Foto: Madeleine

Längs gågatan Rue Neuve ligger alla stora butikskedjor såsom Zara, C&A och H&M. Här ligger också gallerian City II, där det finns butiker som är öppna på söndagar. Den berömda brysselspetsen hittar du både i Galerie Saint-Hubert och i små butiker kring Grand Place.

Spets - ett riktigt konsthantverk. Inne i Saint-Hubert. Foto: Madeleine
Oj! Det råkade slinka ner en våffla på vägen ... Foto: Madeleine
Oops! Det råkade slinka ner en våffla på vägen ... Foto: Madeleine
Brysselspetsen är världskänd. Här en butik vid Grand Place. Foto: Madeleine
Brysselspetsen är världskänd. Här en butik vid Grand Place. Foto: Madeleine
Choklad och antikviteter vid Grand Sablon. Foto: Madeleine
Choklad och antikviteter vid Grand Sablon. Foto: Madeleine

Vid fina Grand Sablon ligger många antikaffärer med det absolut finaste utbudet. Här hålls även antikmarknader på helgerna. Inredningsbutiken Flamant är en härlig upplevelse för både öga och gom, om du väljer att även äta lunch i de mysiga lokalerna. Några steg bort på hörnan ligger chokladmästaren Pierre Marolini’s stora butik. Här inne stod vi och njöt av chokladdoften och alla vackra förpackningar. Vi köpte både choklad och små läckra macarons att ta med hem. En macaron är ett traditionellt franskt bakverk som är små biskviformade kakor med en marängliknande botten och topp med en smaskig fyllning i mitten. Dessa håller sig i fyra dagar och är en vacker färgglad present att ge bort. Vi besökte också den officiella Tintin butiken som jag skrev om här. Tintin är nästan ett nationalhelgon i Belgien och finns på allt från mynt till frimärken och väggmålningar.

Vår hemresa med Brussels Airlines gick lika bra som resan ner. Punktligt och inga konstigheter. Det gick snabbt och smidigt att gå igenom säkerhetskontrollen och vi hade gott om tid att både äta lite och att handla parfym på. Bryssel är en stad som vi rekommenderar för en weekend. Mysigt, mycket att se och göra. Kort och gott en superweekend!

//Madeleine

Inne i inredningshimlen Flamant. Här finns även en restaurang. Foto: Madeleine
Inne i inredningshimlen Flamant. Här finns även en restaurang. Foto: Madeleine
Underbar blomsterbutik vid Grand Sablon. Foto: Madeleine
Underbar blomsterbutik vid Grand Sablon. Foto: Madeleine
Mums! Små läckerheter inne hos Pierre Marcolini. Foto: Madeleine
Mums! Små läckerheter inne hos Pierre Marcolini. Foto: Madeleine
Inne på gallerian City II - öppet på söndagar. Foto: Madeleine
Inne på gallerian City II - öppet på söndagar. Foto: Madeleine
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Maldiverna – världens bästa hotell

Vi kunde inte låta bli att dela med oss av dessa fantastiska...
Läs mer

1 Comment

  • Åh, Desigual, underbart! Har dock läst att de ska/har öppnat i Sverige också nu, heaven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *