Fotboll i Manchester

Skrev häromdagen om fotbollsresan till Manchester del 1 och här kommer del 2 om vår fantastiska helg.

Fredag morgon kommer resten av gruppen till Campanile Hotel Salford som ligger mellan arenan och city där vi som vanligt tar en välkomstskål i baren, genomgång av helgens aktiviter … och fotbollssurret är igång.

Här ett foto på Hilton från mitt hotellrum.

Manchester Hilton Foto: Kimmo

Vi vandrade gemensamt till Old Trafford som ligger 20 min bort, jag hade bokat guidad arenarundtur för de som ville, vi andra som hade gått den eller håller på andra lag satte oss på Red Cafe. Hela den dagen sken solen på oss så det blev en hel del med uteserverings sittande, och det gillar vi :-) alla kände inte varandra innan men jag kan lova att de gör det idag, även våra nya vänner från Gävle slöt upp med oss.

En glad Johanna rör vid gräset på drömmarnas teater. Foto: Kimmo

Resten av den fredagen spenderades på Wetherspoons såklart och en sväng till Yates. Av egen erfarenhet så är det alltid svårt för ett grabb/gubb gäng på 10 personer att komma in på klubbar så det blir allt som oftast pubar för oss.

Lördag, dem flesta vaknar relativt tidigt, dax för en hel dag i city.Vi tar en taxi till Wetherspoons för frukost … klockan är 10.30 och det är knökfullt inne på puben, man kan tro att de inte gått därifrån sen inatt, men vi hittar ett litet bord iaf och det blir en riktigt god english breakfast med korv, ägg, bönor, tomat, svamp, toast, kaffe och en Guinness och allt det kostade ca 70 kr … inte så snyggt men GOTT, bilden nedan är från ett annat ställe

English Breakfast Foto: Kimmo

Alla går och shoppar varvat med pubande, sen samlas vi på Hard Rock Cafe och där blir vi sittandes länge länge, blev en ganska tidig kväll…match imorn!!!

Öl pumpar Foto: Kimmo
Manchester Eye Foto: Kimmo

MATCH DAG!!! Det är idag det kan så gott som avgöras 1:an mot 2:an möts och 3 omgångar kvar. Vi åker till The Bishop Blaze vid 11 redan för att sjunga upp och överhuvudtaget komma in på nån pub innan avspark som är 16.10. Stämningen är enorm!!!

Match, satt på rad 10 precis vid mittlinjen.

Simon på The Theatre of Dreams Foto: Kimmo
Rio Ferdinand Foto: Simon

Man United gjorde mål efter 36 sek och The Theatre of Dreams exploderade i glädje, det blev 2-0 och matchen slutade 2-1, de röda avgjorde troligen serien med det, behövs en poäng så är saken klar!!

Wayne Rooney Foto: Simon
Wayne Rooney Foto: Simon

Efter matchen gick vi tillbaka till hotellet i ösregn för att ha vår egen after match … mat, öl och glädje passar mig helt perfekt!!!

De flesta av oss flög hem måndag morgon och lovade att ses nästa säsong.

Jag skulle vilja tacka alla som var med. Simon, Filip, Golund, Basse, Peter, Jalo, Kotto, Jeppe, Richard, Gunde, familjen Lindström/Hjärner och självklart Gävleborna Fidde, Johanna, Matilda och Henke Hopp.

Det kommer flera reseberättelser från andra städer bl.a. Liverpool, Milano och Barcelona!

//Kimmo

Skrivet av
Mer från Kimmo

Chai Chet Koh Chang

Här kommer ett inlägg från en gästbloggares gästbloggare, min vän Jennifer berättar och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *