Skottland på 2 dagar

Hallå,

Vi förflyttar oss ca 500 km norrut från Manchester och startar den här resan på Edinburghs flygplats där jag och 5 “gubbar” hyrde bil och jag skulle guida dem den lilla turen som jag kallar den.

Jag kommer att skriva några  inlägg från olika delar och olika resor i Skottland där jag har varit en hel del.

Efter en  fotbolls helg i Manchester flög vi till Edinburgh tidigt en morgon för att avsluta med en 2 dagars whisky resa.

Hyrde bil och körde ca en timme upp till den lilla super charmiga staden Pitlochry som ligger i södra högländerna där det blev frukost, whisky provning och en promenad till floden Tummel där dem fiskade lax.

River Tummel foto: Kimmo

Vi besökte både Blair Athol och Edradour som är Skottlands minsta destilleri, enligt dem själva iaf. På Edradour gick vi guidad visning med provsmakning och lite shopping i deras lilla butik.

Blair Athol Distillery foto: Kimmo

 

Skylt på Blair Athol foto: Kimmo

 

Wash still på Edradour foto: Kimmo
Edradour distillery foto: Kimmo

 

Tobbe och Ola vid Edradour

Vi fortsatte vår resa förbi Blair Castle mot ännu ett destilleri, Dalwhinnie. En snabb provning och vidare på en liten liten väg mellan bergen, vi han även med en kort Guinness paus och ett besök på Ben Nevis destilleriet innan vi var framme vid vårt övernattnings ställe Fort Williams. Jag hade inte bokat något utan vi åkte in på ett Bed and Breakfast och fick napp direkt, dem hade 6 bäddar lediga för 25£ per person, Carna B&B heter det. Kvällen avslutades med att några åt Skottlands national rätt Haggis och den kan man ju tycka lite olika om :-)

Utsikt från B&B Fort Williams foto : Kimmo

Tidig fantastisk hemlagad frukost och ut på vägarna igen, många foto stop senare och förbi Stirling Castle var vi tillbaka i Edinburgh där vi spenderade en eftermiddag och kväll, men Edinburgh tar vi i ett eget inlägg senare.

Man hinner med ganska mycket på ett dygn ute på dem Skottska vägarna.

Avslutar med några foton….

Dalwhinnie destilleriet foto: Kimmo
Höglands tjur foto: Kimmo
Fantastisk natur foto: Kimmo

 

//Kimmo

Skrivet av
Mer från Kimmo

Bungy Jump Bali

Här kommer en kort fortsättning på vår softa Bali resa. Jag visste sedan...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *