Never sleepless in Seattle

Berättade igår om Seattle och eftersom det är en spännande stad fortsätter jag idag. Uppe på toppen av Queen Anne Hill ligger Kerry Park. Som fått sitt namn efter det par som donerade marken 1927, för att alla som stannade här skulle kunna njuta av utsikten. Här finns verkligen en utsikt att tala om! Du ser hela Seattles stadskärna, västra Seattles halvö, Bainbridge Island och fina Mount Rainer. Platsen är mycket populär för både frierier och fotografering av brudpar.

Vacker brud vid Kerry Park, Seattle. Foto: Scott Eklund/Red Box Pictures
Vacker brud vid Kerry Park, Seattle. Foto: Scott Eklund/Red Box Pictures

Tycker du om sport och amerikansk fotboll ska du bege dig till Qwest Field där Seattle Seahawks spelar sina hemmamatcher i NFL. Arenan används även av Seattle Sounders FC som spelar fotboll i Major League Soccer.

Qwest Field - hemmaarena för flera olika lag, bl. a Seattle Seeahawks. Foto: Seahawks.com
Qwest Field - hemmaarena för flera olika lag, bl. a Seattle Seeahawks. Foto: Seahawks.com

Om du är ett baseball fan så är det till Safeco Field du ska styra kosan. Den här arenan är hemmaplan för Seattle Mariners, laget som vann 116 matcher i rad, vilket var ett nytt rekord 2001. Taket på arenan är skjutbart och det finns kapacitet att ta emot ca 48 000 åskådare. Att gå på sportevenmang i USA skiljer sig något från vad vi kanske förknippar med sport i Europa. Här går hela familjer, man umgås och har trevligt. Huliganer och slagsmål ser du inte här, så om du reser med barn, ta gärna med dem på match!

Dags att se baseboll på Safeco Field. En trelvig upplevelse! Foto: Baseball-previews.com
Dags att se baseboll på Safeco Field. En trevlig upplevelse! Foto: Baseball-previews.com

Vill du utforska omgivningarna kring Seattle finns det färjor både för passagerare och bilar som tar dig till Puget Sound och San Juan Islands. Washington State Ferries är den största flottan av färjor i hela USA. San Juan Island är en samling av öar, varav sex kan nås med färjorna. De här öarna är en viktig inkomstkälla framförallt när det gäller turism. Hit kommer många för att paddla kayak och se späckhuggare. Här kan du hitta mer info: Orca Whale Watch – Western Prince Whale and Wildlife Tours.

Späckhuggare utanför San Juan Islands, Seattle. Foto: orcawhalewatch.com
Späckhuggare utanför San Juan Islands, Seattle. Foto: orcawhalewatch.com

Vackra gröna Lincoln Park är en stor park mellan Puget Sound och Fauntleroy Way. Här finns en lång fin strandpromenad, tennisbanor, baseballplaner, picknick skydd och en stor uppvärmd saltvattenpool under sommartid.

På cykel längs stranden i Lincoln Park. Foto: Val Kleitz
På cykel längs stranden i Lincoln Park. Foto: Val Kleitz

Självklart har jag bara nämnt ett fåtal saker du kan se och göra vid ett besök i Seattle. Liksom alla större städer har Seattle en stadskärna full av restauranger, butiker och musikställen. Hoppas att du blivit nyfiken på staden. Önskar dig en fin tisdag!

// Madeleine

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinn en härlig kokbok!

Såg du vårens succéprogram, Sveriges Mästerkock, på TV4 där  svenska amatörkockar tävlade...
Läs mer

1 Comment

  • If you are in not good state and have no cash to get out from that point, you will require to take the business loans. Just because it should help you for sure. I take term loan every time I need and feel OK because of this.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *