Edinburgh

Hallå,

Jag tänkte skriva några inlägg till från Skottland den här veckan, det blir om resan till Orkney och om Isle of Islay men idag kör vi lite Edinburgh, därifrån kommer ett festival och Military tattoo inlägg också.

Det kommer att vara en hel del bloggande från Storbritannien och Irland de närmaste veckorna, mest för att jag tycker att det är fantastiskt att åka dit, jag har varit där väldigt mycket på olika sorters resor, fotboll, konserter, golf, whisky och det ligger nära och är så annorlunda. Den bästa årstiden att åka dit enligt mig är april-september, men jag har även varit där i februari och oktober.

Staden som är en av de mest besökta städerna i Europa har en speciell atmosfär, med Edinburgh Castle som du ser vart du än är i staden, The Royal Mile och alla små gator i gamla stan, traditionella pubar som The Malt Showel och Bennets Bar, uteserveringarna på Grassmarket, shopping på Princes street med Jenners som flaggskepp eller bara hänga i Princes Street Gardens under slottet och titta på alla människor.

Oavsett hur många gånger vi varit där så börjar vi alltid med en lång promenad runt stan för att fota det vi redan fotat ett antal gånger, kanske kan bero på att det alltid är någon ny med på resan.

Edinburgh Castle från ena sidan av Princes Street Gardens. Foto:. Kimmo
Princes Street. Foto : Kimmo
The Scott Monument, Princes Street Gardens. Foto : Kimmo

Vi brukar bo på vandrarhem när vi är ett gäng för att hålla ner kostnaderna och då har det blivit Budget Backpackers som ligger på Grassmarket/Cowgate mitt i stan med utsikt på slottet, Cowgate, där det finns ett antal nattklubbar som Three sisters och Espionage. Har även bott på ett par andra ställen som tex The Point hotell.

Vandrarhem vid Cowgate. Foto: Kimmo

Edinburgh som jag rest till ett antal gånger kan man inte tröttna på och som de flesta gånger jag och mina vänner åker till en storstad så har vi ett event på gång, även denna gång … RUGBY VM. Rugby som jag själv inte är så jätteintresserad av men eftersom vi är från Enköping så har de flesta kommit i kontakt med den sporten på något sätt, några av de som var med på denna resa har tom spelat med Svenska landslaget. Enköpings Rugby Klubb har vunnit närmare 20 SM guld.

Matchen gick på Murrayfield och var mellan Skottland och All Blacks från Nya Zeeland, och det vet väl alla vilka det är!! Klicka här för All Blacks HAKA! http://www.youtube.com/watch?v=tdMCAV6Yd0Y&feature=related

Vi var sex st som åkte varav en, Campbell från Nya Zeeland var helt till sig när vi frågade dagen innan avresa pga avhopp om han vill med till Skottland och se sina idoler i All Blacks … “YES Mate!” blev svaret med ett stort leende.

Vi flög SAS från Arlanda till Glasgow, där vår hyrbil väntade. Vi hyrde bil pga att fyra av oss skulle vidare mot Orkney efter rugbyhelgen … men det tar vi senare.

Sightseeing varvat med en hel del pubande, Soup of the day lunch allt som oftast på The Malt Showel och sen alltid taxi till Bennets Bar. Bennets Bar som alla borde besöka när de är i närheten ligger vid the Kings Theatre. Det är en riktig gammal pub som har en bar med över hundra olika whisky sorter att välja på, även en helt ok liten restaurang där vi lyckats ha herrmiddag en gång. Vi träffade även en av All Blacks spelare, Keith Robertson som var skadad, mina rugby vänner blev alldeles till sig av lycka. Keith blev fotad både en och två gånger :-)

Matchdag, pubfrukost och mot arenan, det var då man märkte hur stor sport rugby är i vissa länder som Skottland och Nya Zeeland. Så otroligt mycket “kiwis” som hade åkt dit och skulle se matchen, men jag måste ärligt säga att det var roligare innan och efter match men ändå en upplevelse att se All Blacks göra sin HAKA. All Blacks vann med 40-0.

Ca 67000 personer på Murrayfield Stadium. Foto: Kimmo
Underhållning vid entrén. Foto: Kimmo
Rugbyfans! Foto: Kimmo

By the way, Rugby World Cup 2011 spelas på All Blacks hemma plan, Nya Zeeland.

Tack till Tagge, Fido, Filip, Peter och Campbell för en super helg.

Imorgon kör vi till Orkneyöarna!

Slainte //Kimmo

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

På skolresa till London

Hello! Jag har varit till London två gånger i maj som reseledare för...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *