Orkney Öarna

Hej,

Efter en helg med rugby VM i Edinburgh åkte fyra av oss vidare mot Orkney Islands.

Orkney öarna som ligger norr om Skottland, från Edinburgh tar det ca 6-7 timmar med bil och ca en timme med färja, Gills Bay-St Margarets Hope. Orkney består av ca 200 små öar och störst är Orkney Mainland där vi bodde 2 nätter i huvudorten Kirkwall på ett B&B, Mrs Muirs som lätt får 4 stjärnor av oss.

När man åker av färjan så är det som att åka minst 100 år tillbaka i tiden, inte för att jag levde då men känslan var så iaf. Vi bilade runt och det var helt otroligt att det finns så mycket att se på, på så lite yta…Behöver knappast säga att det var full storm, massa regn men vi fick lite sol också mellan varven.

Vi var till St Magnus Cathedral, Ring of Brodgar som är en stencirkel likt Stonehenge i England, Stones of Stennes, Skara Brae som är en stenåldersby och den lilla staden Stromness. Alla dem här ställen skulle kunna få ett eget inlägg.

Jag har flera hundra foton från alla resor men kan bara visa några av dem här, man får helt enkelt åka dit och uppleva det på plats.

Stones of Stennes Foto: Kimmo
Ring of Brodgar, 36 av 60 stenar står kvar Foto: Kimmo
Skara Brae, Norra Europas bäst bevarade förhistoriska by Foto: Kimmo
Stromness Foto. Kimmo
Höga klippor och höga vågor Foto: Kimmo

Hela dagen gick åt sevärdheter, kul med historia ibland.

Vi hade även bokat tid för guidad tur på Skottlands nordligaste Whisky destilleri, Highland Park, men vi tog även en obokat snabbvisit på Scapa som inte var öppet men för oss var det öppet tyckte vi iaf…så vi fick några foton därifrån iaf..been there done that!!

Scapa Whisky destilleri Foto: Jonas G

En guidad tur på Highland Park som var väldigt trevlig och guiden satte ribban högt för oss fyra som bestämt inte skulle ha fler med på vår guidning.

Den väldigt annorlunda och fantastiska dagen avslutades med pizza, kortspel och en helt suverän Highland Park på Mrs Muirs B&B.

Highland Park Foto: Jonas G

Resan fortsatte med färjan tillbaka och ner via en hel del destillerier, Inverness och Loch Ness för övernattning i Fort Williams och sen flyg hem från Glasgow.

Tack än en gång till mina reskompisar…det här var absolut ett av det mest annorlunda resmål jag varit på.

Slainte // Kimmo

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Bangkok

Mitt första intryck av Bangkok, Thailands huvudstad, har jag redan skrivit lite...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *