Edinburgh festival

Här kommer sista inlägget från Skottland på ett tag. Edinburgh International Festival och The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Festivalen, den äldsta, största, mest berömda och såklart den bästa i världen … enligt dem själva. 1947 hölls den för första gången och håller på tre veckor, slutar alltid första lördagen i september. Festen är igång överallt med musik, dans, teater på gator, torg och i parker.

Säckpipe orkester på Royal Mile Foto: Jonas G
Royal Mile under festival Foto: Jonas G
Royal Mile Foto: Kimmo

The Royal Edinburg Military Tattoo blev jag tillfrågad om jag ville åka med och se för några år sen, “Vad är det ???” sa jag. Vi bokade i alla fall en vecka i Skottland med en helg i huvudstaden och wow vilken helg, festival och Military Tattoo för hela slanten. Militärorkestrar med säckpipor och trummor, dansare, akrobater på motorcyklar och fyrverkerier, det var en riktig höjdare … Här kan ni se en film om den Miltary Tattoo. I år  2011 är Tattoon 5-27 augusti.

Mycket folk som ska på Tattoo Foto: Kimmo
Edinburgh Military Tattoo Foto: Jonas G
Edinburgh Military Tattoo Foto: Jonas G

Avslutar med lite foton från Edinburgh och från Wallace monument som ligger ca en timme med bil från Edinburgh … för alla vet väl vem Sir William Wallace var … Filmen Braveheart.

Slottet fotat från vårt vandrarhem Foto: Kimmo
Braveheart statyn med Wallace monumentet i bakgrunden Foto: Kimmo

Nu är temat Skottland slut för denna gång men det dyker säkert upp något mer därifrån senare, tex om den gången vi åkte Old Military Road till Speyside. Nästa gång drar vi oss lite söderut till Irland och Nordirland. Det blir bl.a. U2, golf, Guinness och en tripp till Belfast!

//Kimmo

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Möt vår gästbloggare Kimmo!

Hejsan, Kimmo heter jag och ska gästblogga här på Flygstolen ett tag...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *