Golf på Irland

Irland, Den gröna ön, har jag rest till flera gånger. Golf, Guinness och U2 är vad det har handlat mest om. Vi drog på golfresa till den gröna ön en vårvecka, vi skulle spela i de södra delarna så det var till att hyra bil och köra runt.

Det började inte så jättebra då vårt bagage inkl golfbagar blev kvar på Arlanda men det löste sig med att de åkte med nästa plan och en taxi levererade dem 3 timmar från flygplatsen i Dublin till Killorgin där vi skulle spela första rundan på Killorgin Golf Course. Första rundan den resan blev någonting som i alla fall jag aldrig glömmer, för om man åker till Irland och ska golfa, oavsett årstid, är regnställ ett måste. Jag hade visst missat just det! Rundan tog sex timmar och det öste ner under fem – aldrig har väl en soup of the day och en Guinness smakat så bra i ett varmt klubbhus.

Vidare sydväst mot Glenbeigh och Dooks GC som är en links bana ute vid Atlantkusten, en mycket trevlig bana men troligen en av de blåsigaste jag spelat, hellre storm än ösregn!!

Dooks GC Irland Foto: Peter Z

Övernattning i Cork city där vi letade upp ett B&B och upp tidigt igen för en runda på Kinsale GC och dagen efter det på East Cork GC ingen av dem någon som helst upplevelse att tala om efter banan Dooks GC men åker man ett gäng på 6 personer så händer det alltid något roligt på banan eller efteråt.

B&B gata i Cork Foto: Peter Z
Old Head Foto: Kimmo

Vi tänkte även besöka en bana som vi hört mycket om  Old Head Golf Links, men vi fick inte ens åka in på området. Old Head ligger ute på en udde utanför Kinsale och sträcker sig 3 km ut i Atlanten, riktigt häftigt med 100 meters klipporna ner i havet.

Vi fick nöja oss med att ta några foton och åka därifrån till vår slutdestination Waterford, där vi skulle möta upp en god vän till mig, Mr Sherwood som lånade ut sitt sommarhus till oss i några fantastiska dagar. Vädergudarna var med oss när vi intog Waterford Castle Golf & Country Club och golfen blev bara bättre och bättre, segrare i veckans tävling efter särspel blev lite oväntat jag och min team mate Peno. Tack för det :-)

Waterford Golf Foto: Kimmo
Guinness vid klubbhuset på Waterford GC  Foto : Peter Z

En vecka går alldeles för fort, grabbarna åkte till Dublin för att flyga hem, jag stannade kvar några dagar och avslutade med Mr Sherwoods egen golftävling och en 40-års skiva. Tack till Peno, Peter Z, Micke Z, Peter E, Tibblin och Mr & Mrs Sherwood.

U2 i Dublin kommer nästa gång.

Slainte //Kimmo

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Lower Manhattan

Fjärde dagen av New York resan började med frukost uppe på hotellets takterass,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *