U2 i Dublin

Den här resan var en av de där en stor dröm gick i uppfyllelse, se U2 spela  på deras egen hemmaplan Dublin eller Baile atha Cliath som det heter på iriska! Jag har sett U2 många gånger, Perth, London, HelsingforsGöteborg och i Stockholm men det här var pricken över i, att se dem hemma i deras mecka.

När jag äntligen fick tag på biljetter till en Dublinkonsert så var lyckan total, jag och tre vänner bokade resa med Ryan Air och bokade Blooms Hotel mitt i Temple Bar området.

Oliver St John Gogarty Pub Foto: Kimmo

Vi skulle se konsert nr ett av tre så vi flög dit en dag innan och checkade in på vårt hotell som verkligen låg mitt i festen, på plats anslöt en mycket trött kompis som sa hej och gick hem o knöt sig medan vi andra tog en pubsväng … heeeelt otroligt vilket ös överallt, U2 cover band på varenda pub och packat med folk. Det märktes att det var U2 weekend i stan.

Temple Bar at Temple Bar Foto: Kimmo

Konsertdagen började väldigt tidigt med en kort sightseeing som slutade på Guinness Storehouse som är Irlands turistattraktion nr 1, man måste vara där tidigt för slippa köerna och för att överhuvudtaget komma in. Vi hade tänkt att gå en rundvandring men vi tog hissen till Gravity Bar på våning sju där vi njöt av att vara i Dublin och av varsin Guinness som ingår i entréavgiften på ca 130 kr, dyrt men gott. Man får inte köpa fler Guinness där uppe utan man gå en våning ner om man vill köpa fler.

Gravity Bar Guinness Storehouse Foto: Kimmo
What time is it? It's Guinness time Foto: Kimmo

Kväll och dax för konsert, vi gick till Croke Park, där de skulle spela, i väldigt god tid och satt och lyssnade utanför när de sound checkade, rysningar redan då. Förband var Damien Dempsey och Glaswegas. Själva konserten var två och halv timme ren extas om man är ett U2 fan … Ett urklipp från U2 sida efter konserten:

“Far more than a sort of homecoming at Croke Park tonight. Eighty thousand fans, many of whom had travelled from all over the world, were in Dublin for a  show they’ll never forget. From the opening chords of Breathe to the closing seconds of Moment of Surrender, it was quite a show in Dublin tonight.”

Den kvällen var magisk!!! Slutade med en gruppkram och hej då till Lengan som skulle flyga hem tidigt, väldigt tidigt. Här är Lengans film från konserten U2 LIVE DUBLIN

Lördagen kom och vi vandrade runt på Dublins gator och hamnade på U2 preparty med Bono kopior som sjöng covers och kvällen avslutades med att två av oss fick tag på biljetter och såg U2 igen på Croke Park … Magiskt! Sen var det bara att packa ihop och åka hem, men vi gjorde det med ett STORT leende på läpparna. Dessutom visste jag ju att jag skulle se dem två gånger i Göteborg helgen efter.

U2 360 Tour Foto: Kimmo
U2 360 Tour Foto: Kimmo
U2 360 Tour Foto: Kimmo
U2 360 Dublin Foto: Kimmo

Jag ska åka och se U2 i New York i juli och hoppas kunna skriva något om det också. Tack för en magisk helg … Myran, Bomben, Curre och Lengan såklart!

Slainte   // Kimmo

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

New York resan

Hello, nu drar vi till det stora landet i väst … USA....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *