Baliresan

Härom året bestämde vi oss att åka någon annanstans än bara Thailand, vi drog till Bali först!

Vi skulle vara borta fem veckor sammanlagt och innan resan var vi sjuka hela familjen, det var väldigt nära att vi inte kom iväg överhuvudtaget, så det var med ett grymt stort leende vi lämnade ett ruskigt kallt Enköping.

Resan började med en flygning med Thai Airways till Bangkok där vi inte fick landa pga dimma, så vi landade istället på den gamla flygplatsen där det blev två timmars väntan och sen lyfta för att landa tio minuter senare där vi skulle ha landat från början på Suvarnabhumi Airport, vi missade såklart vårt Malaysian Airlines plan till Kuala Lumpur och därmed även Bali-planet. Allt det här medförde en natt i Kuala Lumpur och vidare till Bali tidigt morgonen därpå, efter ca 40 timmar var vi äntligen framme.

Bali som vi hade drömt om var till en början absolut inte vad vi hade väntat oss, men efter några dagar och hotellbyte så blev allt mycket bättre. Vi bytte till det super softa lagom stora Hotel Kumala Pantai där det var väldigt lugnt, riktigt relax med två stora pooler, jättefint rum och riktigt bra frukostbuffe precis nere vid Kuta/Legian Beach, allt var såklart inte riktigt bra men är man i Asien så blir inte allt alltid som man tänkt sig, bara att respektera … man lär sig något nytt varje dag.

Vi var på Bali i tio dagar och badade inte i havet en enda gång, väder och vind hade gjort att det var väldigt strömt och skitigt, den här årstiden var det tydligen så på Kuta beach, det här var i januari. Men med två stora härliga poolområden gjorde det ingenting, vi spenderade de flesta dagarna hängandes vid och i poolen med vår då nästan tvååriga dotter. Det var riktigt bra surf och därmed massor med surfare så vädret gladde många andra iaf.

Hotel Kumala Pantai Bali Foto: Kimmo

Vädret var väldigt omväxlande kan man lugnt påstå, sol o gassande hetta varvades med den värsta åskan och regnskurarna man kan tänka sig.

Planen var att utforska Bali men att njuta vid poolen prioriterades, vi körde klassikern … det gör vi nästa gång!!! Men en dag hyrde vi en taxi och chaufför som körde runt en halv dag i de sydligaste delarna och såg bla stranden Dreamland där det var massor med surfare och Ulu Watu som är ett tempel där man var tvungen att hyra sarong om man skulle strosa omkring bland tempel och apor, aporna som inte var av den snälla sorten gjorde så vi var tvungna att åka vidare.

Bali Bomb Memorial är helt klart värt ett besök, vi var där flera gånger.

Området Kuta och Kuta Beach utforskades såklart en del, så mycket folk som det var där hela tiden har jag aldrig varit med om, men det är ju inte direkt så att det blir fullt på den enorma stranden, det finns plats för alla.

Kuta Beach Bali Foto: Kimmo
Legian Beach Bali Foto: Kimmo
Storm på gång Foto: Kimmo

Shoppingen i Kuta är otroligt bra och super billig med alla små och lite större affärer, ska man gå till ett stort shoppingcenter ska man gå till Discovery Shopping Mall som ligger precis där södra Kuta Beach slutar.

Som oftast så får iaf vi vår favoritrestaurang när vi är ute och reser och även på Bali, Tekor Beachside Restaurant and Bar blev det. Ett otroligt mysigt litet hak precis vid hotellet, vi åt faktist lunch och middag där sju av tio dagar.

Vår favorit restaurang Tekor Foto: Kimmo

Nära vårt hotell låg AJ Hackett Bungy, det får bli en egen berättelse men ett smakprov HÄR.

När man reser med barn så är man på de flesta asiatiska flygplatser otroligt hjälpsamma, tex på Kuala Lumpurs flygplats KLIA ropade de fram oss till 1:a klass incheckningen och vi fick gå via diplomatpassingången, man får även ta med sig barnvagn ända fram till flygplanet.

Förbi kön och 1a klass incheckning på KLIA :-) Foto. Kimmo

Flygplatsen på Bali heter Ngurah Rai International Airport.

När man kommer till Bali köper man visum för 25$ som gäller i 30 dagar och när man lämnar Bali en Departure tax på 150000 Rupier ( kan variera) det är ca 120 svenska kronor, man ska helst ha jämna pengar och det fanns iaf inte 2009 någon bankomat efter att man gått in på flygplatsen, jag fick gå ut och sen köa igen för att komma in.

När man väl kommit igenom alla köer och checkat in så finns där den absolut skönaste Mc Donalds som jag ätit på, en liten M disk där man beställer och sen hämtar de det med moped från närmaste restaurang, att beställa glass är inte att rekommendera dock.

Jahaja det var lite om vår väldigt lugna och avslappnade Baliresa, åker mer än gärna tillbaka dit i framtiden.

Avslutningvis mera foton …

Ulu Watu templet Bali Foto: Kimmo
Dreamland Beach Bali Foto: Kimmo
Bali Bomb Memorial Foto: Kimmo
Kuta Beach Bali Foto: Kimmo
Kuta Beach Bali Foto: Kimmo

// Kimmo

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Vientiane Laos

Vår resa som jag började skriva om fortsatte till Bangkok där vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *