Mitt Thailand

Mitt Thailand är fantastiskt. Thailand finns det många åsikter om och det är många som har åsikter om det. Thaipolitik och resediskussioner har jag hamnat i många gånger.

Jag tänker inte skriva om politik, för jag är inte insatt i det. Min åsikt om att resa till och i Thailand är … Jag älskar det!

Det är och har varit mitt paradis en längre tid. Jag och min familj har rest dit väldigt mycket de senaste åren med föräldrar, syskon, andra familjer och kompisar och det är alltid lika underbart.

Jag har fått frågan om varför vi alltid åker tillbaka till Thailand? Svaret är väldigt lätt, vi åker dit för att det är så enkelt att vara där, stränderna är fantastiska, billigt att leva, lätt att resa runt oavsett om man åker taxi, tåg, buss eller flyg, flyta omkring i Bangkok och framförallt lätt att resa med barn eller bara vara. Mitt Thailand är fantastiskt helt enkelt. Självklart så har jag även andra favoriter men det går inte att jämföra tex Australien eller USA med Thailand, det är helt olika världar där allt har sin egen charm.

Favoritställena har varierat en del, Railay Beach i provinsen Krabi var och är en av de härligaste ställen jag vet men just nu är Koh Chang och White Sand Beach stället vi åker till, vi har startat eller avslutat våra senaste resor där … Varför det då? Det har bara blivit så utan någon speciell anledning, vi bara trivs där! Lugnt, skönt och helt fantastiskt underbart.

Solnedgång Koh Chang Foto: Kimmo

Senaste gången vi var i Thailand var vi nästan bara på Koh Chang, vi bodde på samma hotell, samma rum, låg på samma ställe på stranden i 7 av 8 veckor och de var lika tråkigt att åka därifrån som alla andra gånger. Vi har varit där allt från 3 veckor till 2 månader och det är alltid lika tråkigt när man ska packa ihop sin ryggsäck för hemfärd … ALLTID! Nog om mina åsikter om mitt fantastiska Thailand, och som sagt alla har sina egna reseskildringar och åsikter, goda och mindre goda och riktigt dåliga.

Koh Maak Foto: Kimmo
Thaimat och en Chang Beer. Foto: Kimmo

Tillbaka lite till resan från Bali och Kuala Lumpur där jag slutade senast. Vi flög till Bangkok från KL. Vi hade en dag i Bangkok som vi spenderade på shoppingcentret Siam Paragon och vår favorit sushirestaurang Fuji. Dagen därpå skulle vi vidare till Koh Chang men först skulle vi möta upp våra familjer på Bangkoks flygplats.

Jag hade bokat en minibuss som skulle ta oss 350 km ner till Trat och färjan över till Koh Chang. Mer från mig i nästa vecka!

Lina på elefant, en av de få som vågade rida själv! Foto: Kimmo

// Kimmo

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

På skolresa till London

Hello! Jag har varit till London två gånger i maj som reseledare för...
Läs mer

1 Comment

 • **************************************

  Hej thailandsresenär

  Du som åker på flygresa till Thailand eller liknande resmål, vet du att du gör något av det absolut värsta mot klimatet som en vanlig privatperson kan göra? Du är vad som i dagligt tal brukar kallas ett miljösvin. Det spelar ingen roll hur många Earth hour du är med i, hur fin miljöbil du kör eller hur duktig du är på att sopsortera. Det är ändå så gott som omöjligt att kompensera för en flygresa till Thailand eller liknande resmål.

  Att delta i Earth hour, som många tror är en miljöinsats, minskar för ett typiskt hushåll koldioxidutsläppen med ca 14,7 gram. Ett enda flygplan till och från Thailand en enda gång släpper ut flera hundra ton koldioxid. Räknat per familj bir det 9,4 ton. Eller cirka 639 000 stycken earth hour.

  Vill du ta ansvar för klimatet? Gör en enkel insats genom att sprida denna korta text vidare!

  **************************************

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *