Bon Jovi i Helsingfors

Precis hemkommen från en supertrevlig Bon Jovi konsert helg i Helsingfors! 06.00 i fredags morse åkte ett partyglatt gäng till Arlanda för att flyga 40 minuter med SAS till Finlands huvudstad Helsinki.

Vi hade en diskussion på bussen om man behövde pass för att flyga till vårt östra grannland, det behöver man ju då inte! Ca 1 minut innan vi var framme på Arlanda tittade vår vän Johan till sitt ID, som hade gått ut i februari … hehehe kan man väl säga så här i efterhand. Johan som nu kallas legget ringde en kompis som hämtade hans pass som låg hemma och körde det till Arlanda från Enköping … de hann med planet, det är bra att vara ute i god tid när man ska ut och resa :-)

Flygbussen in till city och checkade in på vårt fina hotell Radisson Blu Plaza som verkligen var superschysst.

Vädret var kalas så vi startade med lunch på restaurang Mayas uteservering där vi blev sittande ända tills vi skulle åka till den världsberömda “kullen”, som ligger precis utanför Olympiastadion. Det är en liten kulle helt enkelt dit man tar med sig något gott att äta och dricka och kommer i konsertfeeling. Kullen Rockar Fett som vi säger :-)

Kullen :-) Foto: Kimmo
Helsinki Olympic Stadium Foto: Kimmo

45000 förväntansfulla Bon Jovi fans blev riktigt blöta, i samma sekund som våra idoler kommer ut på scen börjar ett riktigt oväder och det regnar hela konserten som höll på i 2,5 timmar … men just då spelade absolut inte vädret någon roll för vi rockade till alla gamla 80-tals hits som om vi aldrig gjort annat, iaf vi som stod i Golden Circle :-) här kan man lyssna på Living on a Prayer.

Jon Bon Jovi Foto: Kimmo
Bon Jovi Foto: Kimmo
Jon Bon Jovi i ösregnet Foto:Kimmo

Dem flesta av oss fortsatte sen ut i Helsingforsnatten och den Irlänska puben Molly Malones. Lördagen var tänkt att vi skulle gå på en sightseeingtur men regnet det bara öste ner, men eftermiddagen/kvällen bjöd på strålande sol och uteserveringarna fylldes med folk. Helsingfors uteliv är otroligt bra, vi var på baren Belge och avslutade på Molly Malones med livemusik.

Många trötta själar packade ihop checkade ut och flög hem idag.

Tack till alla gamla och nya vänner och alla som vi träffade där, ni är underbara … Golund, Sörta, Ola, Sommarn, Maggan, Tessan , Johan (legget), Åsa, Magnus och sist men inte minst Lotta och Bengan … och givetvis min syrra Heli och kusinerna Henna, Miia och Minna.

// Kimmo

Thank You Bon Jovi Foto: Kimmo

 

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Supersöndag i New York

Tredje dagen på vår resa till New York blev en helt fantastisk...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *