Bang Bao, Koh Chang

Här kommer en liten berättelse från Bang Bao, fiskebyn på Koh Changs södra del i Thailand.

Bang Bao piren, fotat uppe från Fyren Foto: Kimmo

En  dag ville en god vän till mig bjuda på middag för att jag hade fixat och trixat med deras resa. Han hade fått tips om en en restaurang som skulle vara lite annorlunda och helt suverän som låg på piren i Bang Bao.

Vi tog en Songthaew taxi de 15 km från White Sand Beach, bara resan dit på den krokiga och backiga vägen är en annorlunda upplevelse. Efter att strosat omkring och varit uppe i fyren som finns längst ut på piren var vårt bord på Buddha View Restaurant klart, wow vilket häftigt ställe var första intrycket. Vi hade förbokat ett av borden där man satt på golvet med benen dinglandes över vattnet.

Mysfaktorn var på topp med fördrink i solnedgången, vi beställde fem förrätter, fem huvudrätter och gjorde vår egna lilla buffé … Fisk, skaldjur, kött och Thaimat … avslutningen blev några färgglada drinkar. Notan för hela kalaset inklusive vin och öl blev ca 600kr, suveränt helt enkelt. Servicen var även den toppklass, men när man är i Thailand så får man räkna med att det inte alltid blir riktigt som man tänkt sig.

Budda View har även ett litet hotell.

Budda View Foto:Kimmo
Buddha View, vi var gladare än vi ser ut :-) Foto: Kimmo
Färglada drinkar är aldrig fel Foto: Kimmo

När vi mötte upp familj och vänner på hotellet efter middagen så bestämde vi oss att åka tillbaka till Bang Bao för shopping och lunch dagen därpå och så blev det. Vi tryckte in åtta vuxna och fem barn i en taxi som körde oss ner igen, shopping, lunch, elefantridning och slappa på Lonely Beach blev en härlig heldag.

Buddha View Foto: Kimmo
Buddha View Foto: Kimmo

Från Bang Bao kan man åka både fast- och slowboat ut till många av de ca 50 andra öarna som finns runt Koh Chang, tex Koh Maak som vi åkt till några gånger och det tänkte jag skriva om nästa gång.

// Kimmo

Skrivet av
Mer från Kimmo

U2 i Dublin

Den här resan var en av de där en stor dröm gick...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *