Plub Pla Koh Mak

Plub Pla Restaurang Foto: Kimmo

Efter många års resande till Koh Chang har vi fått en massa vänner där och förra året jobbade en av dem på ett resort på Koh Mak, ett helt nytt resort vid namn Plub Pla .

Jag och min familj åkte till Koh Mak och rekade läget ett par dagar, sen samlade vi ihop ett stort gäng på 17 personer, familj, kompisar och några som vi träffade på stranden och åkte tillbaka. Genom kontakter hyrde vi en egen speedboat från Kai Bae Marina t/r, med chaufför såklart. Vi blev upphämtade med taxi på hotellet. Väl ute till havs började det ösregna och blåste upp till storm, resan som i vanliga fall tar ca 45 min tog oss 1,5 timmar … det smällde rätt så ordentligt bland vågorna, men vi kom fram iaf.

Framme stod Mr Sang och tog emot oss och körde till resortet, det är som ett kändis getaway ställe. Vid det här stället på ön är det inget bad i havet utan det är bada i poolen som gäller, stranden är helt ok men dålig botten, på andra delar av ön är det härliga stränder. På Plub Pla gör man inte mycket, man bara är och njuter av lugnet … iof kanske det inte var så lugnt när vi var där med alla barn, men det var inte så många andra där så vi hade nästan hela resorten för oss själva, inte många som visste om stället.

Vi tillbringade tre dagar och två nätter där, träffade en familj med två barn som varit där i en vecka och njutit av lugnet och utforskat ön. När man bokar rum där så är det som på de flesta andra ställen billigast längst bak och dyrast vid vattnet, men annars är bungalowsen likadana förutom de längst fram som har en utomhus jacuzzi, men alla har inomhus- och utomhusdusch, riktigt trevligt. Man kunde hyra moppe eller golfbil för att utforska ön eller bara åka och köpa något gott i den lilla lokala butiken.

Det enda vi gjorde var att hänga vid poolen och ibland förflyttade vi oss dem 10 metrarna till restaurangdelen, en av kvällarna åkte vi till Makathanee Resort på grillkväll, där var vi även några timmar på stranden innan vår speedboat kom och hämtade oss. Finns egentligen inget mer att säga om Plub Pla … mer än att njut av fotona och ÅK DIT :-)

Plub Pla Resort Koh Mak Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Bungalow med jacuzzi, Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Bungalow Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo
Underbar Pool Foto: Kimmo
Plub Pla Koh Mak Foto: Kimmo

Koh Mak eller Koh Maak?? ja vad vet jag … men jag stavade med ett a nu iaf …

// Kimmo

 

 

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

New York, den andra dagen

Dag två på vår resa till New York började med frukost på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *