Vinn en härlig kokbok!

Vinn en härlig kokbok! Foto: Madeleine
Vinn en härlig kokbok! Foto: Madeleine

Såg du vårens succéprogram, Sveriges Mästerkock, på TV4 där  svenska amatörkockar tävlade i en matlagningstävling? Nu har man samlat de bästa recepten i en maffig bok med fina bilder och intressanta texter förutom själva recepten. Vi har lyckligtvis fått tre böcker som vi tänkte låta våra fina läsare få en chans att vinna. Bokens värde är ca 235 kr.

Så här enkelt är det:
Kommentera det här inlägget med max 30 ord på temat mat och resa. Det kan vara ett minne, en ingrediens, en restaurang eller precis vad du vill på temat. Vi väljer tre vinnare som får varsin bok med posten att ligga och läsa under lediga dagar och kanske överraska omgivningen med en ny måltid. Tävlingen pågår tom söndagen den 10:e juli och vinnarna meddelas här måndagen den 11 juli.

Lycka till!

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinn resa till Washington DC med Icelandair

Vinn flygresa för två till Washington, D.C. USA med Icelandair! Washington, D.C....
Läs mer

42 Comments

  • Jag blev så inspirerad av ” Masterchefs” chokladfondanter och följer serierna slaviskt både svenska och engelska versionen. Jag har försökt att laga dessa,lyckat någorlunda men föredrar nog en kokboksresa :-)

  • Kan rekommendera en matlagningskurs i hutongerna i Beijing! Men i avsaknad av detta kan inspirationen få vingar av en kokbok i hög klass. Sveriges Mästerkock var ett underhållande program ;-)

  • Hazelnöt-nougatfylld chokladpasta flamberade i rom, jordgubbar & glass = vad jag åt till middag igår :)

  • I Helsingfors finns ett hotell som heter Torni, en historisk byggnad som även varit den högsta. Högst upp finns en bar man kan besöka.

  • Har ni bokat en resa till Agia Pelagia på Kreta?
    Kika då in på “Symposium Restaurant”,
    de har otroligt god mat och hembakat bröd.
    Ville bara ni skulle veta!

  • Älskar alla slags kokböcker och leta alltid ny inspiration såväl som på hemma mark som på resor.

  • Per Morberg är och förblir Viggo i Rederiet. M/S Freja kryssade till Finland. Viking linje sa en gång att de låter restaurangen bjuda på en resa jorden runt…

  • En resa till Thailand och få uppleva deras kulinariska kök hade inte suttit fel.

  • Helt spontant blev vi hembjudna till en thailändsk städerskas hem och fick där både lära oss samt äta en helt FANTASTISK måltid – ett minne för livet!

  • Det första vi gör när vi kommer till Thailand är att äta en Mango stickey rice-underbar dessert följt av en oljemassage-La Dolce Vita!!!

  • Karlskronas marinmuseet har en fin fin resturang, där kroppkakor står på menyn
    Världens godaste rätt med skirat smör och lingon!

  • Bästa mat minnet!
    Var när jag var nere på Sardinien, tog en buss ut på landet och kom fram till en enslig gård. Färsk pasta med havets läckerheter.

  • Resor och matupplevelser hör ihop!
    Starkaste matminnet är ChilliCrab i Singapore! På hawkercenterna var de som bäst! Kan fortfarande drömma om denna goda och lite kladdiga måltid! Vill tillbaka snart!

  • Höjden av matupplevelse är att ta billiga indrigenser och gör något fantastikt gott. Tack Papi, i Helsingborg:)

  • Min mammas kroppkakor är det absolut bästa som finns. Vi samlas hela släkten och njuter. En gång åt jag åtta (!), efter det handlar det om kroppkake-koma i några timmar.

  • vi blev bjudna hem till en dansares hem på dom rep, mer ett skjul faktiskt – på vägen dit såg vi upphängda kycklingar i 35 gr värme :-/ väl framme vankades det just kyckling och potatismos blandat med ägg!? Jättegott och jättemodigt för vi skulle flyga hem dan efter… ;)

  • Min drömresa är att få åka till Italien och få smaka på deras mat! Den har jag hört så mycket gott om….

  • Drömmer om katalansk natur,
    Om tapas, sangria och matkultur.
    Att se de spanska kockarna briljera,
    Och själv bland alla rätterna botanisera!

  • Efter ett år i USA är jag självklart såld på allt som har med BBQ och överdrivet mycket cheese och göra. Men skulle gärna vilja ha lite ny inspiration.

  • Snart i Spanien igen! Vi ska besöka restaurangen vänner rekomenderade i höstas. En gömd pärla som vi aldrig skulle upptäckt på egen hand. Tack Nick och Katie!

  • Lemontree Graden i Rhodos, citroner och granatäpplen hänger från stora träd som fungerar som ett träd på resturangen, och maten är gudomlig!!!

  • Minns Aruba, december 2009…
    En svalkande drink i handen,
    skratt, kurrande magar och solnedgång,
    vi bjöds på kulinariska läckerheter på stranden,
    dans och grillfest hela natten lång…

  • Min älskade dotter och jag besökte nyligen Kapstaden tillsammans och konstaterade att mat smakar mycket bättre om man delar måltiden tillsammans med någon som man tycker mycket om.

  • Helasingborgs mästerkockchaffis kyckling med kokosmjölk och grön currypasta smakade semesterminnen

  • Mina bästa matupplevelse är från Spanien, Barbelona. Har njutit de absolut godaste tapas där. Gott tillagade, ser inbjudande ut och smakar gudomligt!

  • På hotell i Stockholm. Ett glas vin i baren, blev serverade små tapas, helt överraskande och oemotståndliga. Behövs inte en långresa för att hitta ett
    “smultron”!

  • Kaffe Lao står på bordet och glimmar i solen, doften från den godaste pizzan någon sin sprider sig, enbart tomater, men helt himmelskt god. Luang Prabang

  • Vad slår raggmunk, fläsk med grädde och hallonsylt??? Om jag vinner ska jag ge boken till min mamma som tyker det är svårt att hitta recept på datorn:)

  • Har starka minnen från att ha ätit suicide wings i östra kanada, hoppas denna bok kan ge mig nya starka minnen från Sverige!

  • Samlar på kokböcker. Kul att laga maten som man tyckte om när man varit på resa.

  • Konstigaste mat-minnet är från Peru. Meny varje dag: quinoa-soppa till frukost, quinoa-röra till lunch, och “vanligt” quinoa tillsammans med tillagat marsvin till middag…

  • n kokbok är ju aldrig fel att ha när den egna fantasin tryter!

  • Falukorv och köttbullar det hinns,
    på resa vill jag prova vad som på plats finns.

  • Restaurangbesök var bortprioriterat under ungdomens Europatågluff, mest pga tid….ville hinna så mycket! Alltså utnyttjade vi tiden på tåget till att äta – det blev inplastade mackor. I en hel månad!

  • Spanien, 9 döhungriga människor som äntligen hittade en pizzeria, tjocka pizzor med fyra sorters ost! Mums tänkte vi! Alla högg in, endast en åt upp. Pizzan smakade som en saffransbomb!

  • Goa för 15 år sen, Min första utlandsresa och varje dag gav ett fantastisk matminne! Tigerräkor, naanbröd, fisk, ja jag älskade all mat där. Längtade helatiden efter nästa måltid!!

  • Drömmer om en matresa runt jorden. Tills resan blir av är en bra kokbok i alla fall ett hyfsat substitut i vardagen hemmavid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *