Koh Mak

Året innan vi bodde på Plub Pla så bodde vi på ett annat resort på Koh Mak, och den trippen kommer här.

Koh Mak Beach Foto:Kimmo

Efter att vi varit på Bali och Kuala Lumpur mötte vi upp våra familjer i Bangkok, vi skulle fira mina föräldrar som fyllde jämt båda två.

Vår förbokade minibuss körde oss till Koh Chang där vi var ett par dagar innan födelsedagstrippen till Koh Mak. Jag bokade en båtresa och hade egentligen ingen aning om vilken sorts båt vi skulle åka med, men så kom taxi och hämtade oss på hotellet och körde ner oss till Bang Bao och vår slow boat, första tanken var … funkar den där överhuvudtaget??? Jorå det gjorde den och det gick sakta … riktigt sakta och massor med folk som skulle till Koh Mak.

Med slowboat anländer man till en helt annan sida av ön än vad jag hade tänkt, man anländer till Koh Mak resort där bryggan är större, men vi skulle till andra sidan och Makathanee resort och jag hade inte meddelat att vi kom till just denna brygga, men tillslut blev vi upphämtade med minibuss och kom fram till vårt boende. Har man bara lite tålamod så löser sig det mesta.

Ryktet från Koh Chang hade snabbt nått ut till Koh Mak att Mr Kimmo och hans gäng skulle komma på besök och vi fick ett härligt välkomnande av våra vänners syskon och kusiner och allt vad det nu var.

Härlig lång badstrand och en skön pool gjorde att vi trivdes väldigt bra :-) Vi bodde på nedreplan i en tvåvånings bungalow, såååå schysst.

Dax för födelsedagsmiddag, vi fick bordet närmast vattnet på stranden och beställde in massor med mat och gott att dricka, efter ett tag kommer det in massor med mat som vi inte beställt … Jo men det är ert säger hon som serverade … snyggt tänkte vi, de bjuder för att det är födelsedagsfest så vi började smaska i oss av allt det goda då bordet lite längre bort undrar varför deras mat dröjer, vi hade såklart fått in deras … hihihi men gott var det :-) Det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig i Thailand.

Nu finns det “tyvärr” även ett nytt hotell i anslutning till dem härliga bungalowsen.

Koh Mak är en väldigt väldigt lugn ö som jag rekomenderar alla att åka till. Finns massor med fina ställen att bo på, enkla bungalows eller finare hotell.

Jag skulle vilja öluffa lite mer runt Koh Chang men har känt att det får vi ta när våra barn blir lite större, sist vi for runt var vår minsta 3 månader och näst yngsta knappt 3 år, blir mycket jobb men är man bara glad så fungerar det mesta.

Makathanee Resort, vårt rum Foto: Kimmo
Makathanee Resort Foto: Kimmo
Makathanee Resort Foto: Kimmo
Makathanee Resort Foto: Kimmo

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Bang Bao, Koh Chang

Här kommer en liten berättelse från Bang Bao, fiskebyn på Koh Changs...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *