Bang Kwai

Fortsättning på Koh Samet och Vientiane resan kommer här.

Vi landade i Bangkok och skulle vidare med buss till Bang Kwai, det blev inte riktigt så utan jag frågade taxichauffören som skulle köra oss till bussterminalen,  lite på skoj, om han kunde köra oss hela vägen till Bang Kwai … han sa att han aldrig varit utanför Bangkok! Jag sa att jag skoja men han ville göra det, han ville se hur det såg ut utanför Bangkok. Fram med prislistan och tanka bilen full med gas, sträckan på ca två timmar gick på 1250 bath som då var ca 250 kr plus att vi gav han en del dricks. Han var ganska duktig på engelska så det blev mycket frågor om allt och mycket skratt.

Bangkok Taxi Foto: Kimmo

Väl framme satt våra vänner som vart med om Tsunamin och väntade på oss, det var ett av de mest känslosamma ögonblick jag varit med om, sen droppade det in fler och fler som kom söderifrån med massor med olika stories som de varit med om senaste dagarna … det nyåret glömmer jag aldrig.

Bang Kwai med sina ca 3000 invånare ligger 16 km norr om Hua Hin (taxi T&R 500 baht) och 9 km söder om Cha Am centrum. Bang Kwai tillhör Cha Am och kallas ofta det i resekatalogerna. Det finns 4 stora hotell i byn men även några guesthouse som tex de som vi kallar alphyddorna där vår vän Peter hade bokat in oss över nyår.

Peter som bosatt sig i Bang Kwai driver restaurangen Baccus & Luccullus Steak House, när vi är där äter jag alltid oxfilen med bearnaisesås och Peters egna potatisgratäng. Har ni vägarna förbi Peters Baccus & Luccullus tycker jag att ni ska hälsa på honom, äta och dricka något gott och såklart hälsa från Kippen :-) Han har stängt på sommaren!

Baccus & Luccullus Bang Kwai Foto: Kimmo
Baccus & Luccullus Bang Kwai Foto: Kimmo
Orchid Home eller alphyddorna som vi kallar dem Foto: Kimmo
Beach Bang Kwai Foto: Kimmo

Härifrån åkte vi buss tillbaka till Bangkok, en rätt så lustig historia. Vi blev skjutsade till busshållplatsen och det stannade en buss, eller: den rullade faktiskt hela tiden! De tog våra ryggsäckar och kastade in dem bland det andra bagaget och slängde på oss, bussen var proppfull så de slängde ut två stackars thailändare för att ge oss plats, jag försökte förklara att det va ju inte OK men inget förstod nånting, så där satt vi längst bak uttittade av resten av bussen … Efter ca två timmar fick  vi nog och hoppade av vid en bensinmack, tog vårt pick o pack och satte oss i en taxi, Khaosan Road sa jag, han sa 200 bath … nono sa jag med påslagen taximeter ska vi åka, vi åkte ca 30 sekunder och 37 bath senare var vi framme. Välbehövlig sömn i ett rum på ca fem kvadratmeter på Khaosan Road och tidig buss till Koh Chang för första gången.

// Kimmo

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Koh Chang

Koh Chang ligger ca 350 km sydöst om Bangkok nära Kambodja i provinsen Trat...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *