Bangkok

Mitt första intryck av Bangkok, Thailands huvudstad, har jag redan skrivit lite om här men den har totalt ändrats.

När man reser runt i Thailand och Sydöstra Asien är det inte helt ovanligt att man kommer till Bangkok flera gånger under samma resa, och därav har jag varit där väldigt mycket genom åren.

Bangkok – “city of angels” – är JÄTTESTORT med ca 9 miljoner invånare, och varje gång man är där hittar man alltid nya saker att göra eller titta på eller så shoppar man som galningar i den gigantiska varuhusen.

Sist vi var där bodde vi på Baiyoke Sky Hotels 54e våning med grym utsikt över Bangkok.

Baiyoke sky Hotel Foto: Kimmo

Baiyoke Sky Hotel med sina 84 våningar och 320 meter är Thailands högsta byggnad. Man checkar in på våning 18 där det även finns en golfranch där du kan träna på golfsvingen och ta en drink. Frukost äter man på våning 77 eller 83. Gångavstånd till dem stora shopping centrena …  summa summarum, ett hotell som jag verkligen gillade.

Något som jag alltid gör är när jag kommer till Bangkok är att ta mig en sightseeing tur, helst med någon som aldrig varit där för att visa vilken enorm stad det är. Jag brukar åka till något av dem 5 stora tempel områdena, China Town, Khaosan Road och ta någon flod taxi och åka skytrain istället för vanlig taxi, äta en Pad Thai och dricka en kall Chang vid något gatustånd .

Tuk Tuk Foto: Kimmo
Gatuförsäljare Khaosan Road Foto: Kimmo
Flodbåt Bangkok Foto: Kimmo
Statyer vid Wat Po Foto:Kimmo

Bangkok Dusit Zoo kan jag rekommendera, där har vi varit flera gånger med barnen. Första gången vi var där kostade det 5 kr för vuxna och 1 krona för barn att gå in men nu har dem höjt priset lite grann. Man tar sig dit på några minuter med taxi.

Jag skulle kunna sitta en hel dag och skriva om denna fantastiska stad, nästa gång blir det något helt annat … en helt annan världsdel men det blir mer från Bangkok och Thailand en annan gång.

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Fotboll i San Marino

Ciao, här kommer en reseberättelse om en resa som var planerad för...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *