Akvariet på Skansen

Inne på Skansen Akvariet. Foto: Madeleine
Inne på Skansen Akvariet. Foto: Madeleine

Jag lovade i min post om Skansen att återkomma med bilder från Akvariet. Om du ogillar spindlar och ormar, vill jag redan nu varna dig för några bilder längre ner. Akvariet ligger inne på Skansen på Djurgården i Stockholm. Skansen är en plats i mitt hjärta där jag gått på julmarknader och njutit av sommardagar med min familj sedan jag var liten. Här finns en stor del av vår svenska historia bevarad med stugor och gårdar från våra landskap, flera hundra år gamla.

Stora akvarier med fiskar och koraller. Foto: Madeleine
Stora akvarier med fiskar och koraller. Foto: Madeleine

Jonas Wahlström har du kanske sett på TV eller läst om. Han är en stor djurälskare som driver Akvariet. Du kanske undrar hur en djurälskare kan ha djur i bur, men då bör du känna till att man just på Akvariet liksom många andra djurparker i världen arbetar med att bevara utrotningshotade djur som avlas och sedan planteras ut i naturen igen. Lejonapan är just ett sådant djur som man varit med om att bevara. Som värst fanns det bara 150 st kvar i världen, nu har man lyckats få upp beståndet till 1500. Det man kan göra som djurparksbesökare är att se att djuren har det bra och att djurparken är seriös. För visst finns det många som bara är ute efter att tjäna pengar på djur. Tänk på det nästa gång du är på semester och någon vill att du ska betala för en bild med en kedjad apa eller lejonunge. Om ingen var intresserad av den typen av bilder skulle “branschen” snabbt dö ut.

Vilken härlig färg! Foto: Madeleine
Vilken härlig färg! Foto: Madeleine
Min fobi är hajar, så inga problem att ta foto av kungskobran. Foto: Madeleine
Min fobi är hajar, så inga problem att ta foto av kungskobran. Foto: Madeleine
Älskar miljön här inne, mysigt och spännande på en gång. Foto: Madeleine
Älskar miljön här inne, mysigt och spännande på en gång. Foto: Madeleine

På Akvariet finns amfibier, fiskar och koraller, fåglar, primater, reptiler och spindeldjur. Det är fint och rent med en stor souvenirbutik. Om du är nyfiken och vågar får man klappa både ormar och fågelspindlar i Akvariets Klapp och Kram hörna. Här kan man också få hjälp om man har fobi med kognitiv beteendeterapi.
Besökarnas favoritdjur här är kattalemurerna. När solen skiner är de utomhus där du kan gå genom deras hägn, de kanske tar på dig, men du får inte röra tillbaka. De här fina djuren finns endast i vilt tillstånd på öarna Madagaskar och Komorerna.

Här finns både små och stora reptiler. Foto: Madeleine
Här finns både små och stora reptiler. Foto: Madeleine
Väntar på dig i klapp-och-kram hörnan. Foto: Madeleine
Väntar på dig i klapp-och-kram hörnan. Foto: Madeleine
Nyfikna och sociala. Kattalemurer. Foto: Madeleine
Nyfikna och sociala. Kattalemurer. Foto: Madeleine

Bra att veta. Akvariet är öppet 10-18 på vardagar och 10-19 på helger. Entrén kostar 100 för vuxna och 50 för barn 6-15 år. Obs. Man måste även betala entré till Skansen för att komma till Akvariet.

I nästa inlägg tar jag dig med in på Vasamuseet, ett i mitt tycke otroligt intressant och imponerande museum. Hoppas solen skiner på dig.

// Madeleine

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Billiga hotell i Kapstaden

Idag tipsar vi om tre billiga hotell i Kapstaden i klasserna 2,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *