New York resan

Hello, nu drar vi till det stora landet i väst … USA.

Jag är precis hemkommen från en helt fantastiskt underbar vecka i New York, och om den veckan tänkte jag skriva några inlägg om.

Empire State Building ser man vart man än går i NY Foto: Kimmo

Jag har varit i New York ett par gånger tidigare, men då  senaste gången var för 15 år sen så bestämde vi att vi skulle åka dit igen. Vi ordnade med barnvakt för en hel vecka och bokade resa med ett annat par, av någon underlig anledning blev det samma vecka som ett av våra stora favoritband U2 hade konsert  ;-) Vi var såklart och såg den!!!

Vi bokade direktflyg med SAS för flera månader sen.

Flygresan över gick helt perfekt och med 1a klass service även fast vi satt i ekonomiklass, vi kände en av stewardena som titt som tätt kom förbi med Champagne, jordgubbar och annat gott gott från businessklass, det kan man ju inte tacka nej till.

Väl framme tog vi en taxi (80$) från flygplatsen Newark in till Manhattan och vårt första hotell Hilton New York, där vi bodde dem två första nätterna. Vid incheckning blev vi uppgraderade till Executive med rum på 39e våningen och tillgång till loungen på 44e där även frukosten och kvällstilltugg serverades.

Frukost vy, Hilton New York Foto: Kimmo

In med väskorna och ut i den stora staden på första äventyret för veckan, vi gick till Times Square där det kryllade av folk som vanligt, vidare till Bryant Park där det var after work med massor med folk. Vi gick även in en sväng på The New York Public Library. Lite lätt uppfräschning och vila efter det, upp till hotell loungen för Happy Hour och lite eftermiddags tilltugg.

Kvällspromenad i Central Park, fönstershopping på 5th avenue och vidare för drinkar på Rockefeller center … där tog kroppen slut då vi hade varit uppe i ett dygn så det blev en väldigt tidig första kväll. Med ett stort leende gick vi och la oss vetandes att vi hade 6 dagar kvar i denna fantastiska stad … The Big Apple!

Time Square Foto: Kimmo
 Central park Foto: Kimmo
Central Park Foto: Kimmo
The New York Public Library Foto:Kimmo
Radio City Music Hall Foto: Kimmo

Vi gjorde olika små och större turistäventyr varje dag blandat med icke så turistiga, shopping, barhäng och bara chill och om dem kommer jag berätta mer om.

Fortsättning följer …

 

// Kimmo

 

 

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Ännu en lång varm dag i New York

Det blir ett par inlägg till från det fantastiska New York, där...
Läs mer

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *