New York, den andra dagen

Dag två på vår resa till New York började med frukost på 44e våningen med utsikt över Central Park.

Vi startade dagens sightseeing vid hotellet på 6th Avenue och gick mot FNs huvudkvarter på 1st Avenue, förr kunde man gå runt i parken omkring skyskrapan men det är ombyggt sen 11 september 2001 så vi fick snällt ta våra foton bakom stängslet.

Sphere Within a Sphere, finns utanför FN skrapan Foto: Kimmo
Den knutna pistolen Non Violence Foto: Kimmo
FN Skrapan Foto: Kimmo
Raoul Wallenberg walk och Crysler Building Foto: Kimmo

Vidare på 42nd street förbi Crysler Building och sen in i Grand Central Station, på 42nd kommer man även till Time Square där vi tog en kortare paus, klockan var fortarande tidig Lördag så det var inte alls mycket folk där. Lördagsmarknaden på Broadway passerade vi ganska fort då det inte var något för oss, mest t-shirts, solglasögon och mat, men det kanske blev bättre senare. Förbi The Late Show med David Letterman där folk köade för att försöka få biljetter till en inspelning.

Vägskyltar Broadway Foto: Kimmo

Jag har aldrig förstått det där med att “alla” ska gå till Starbucks för kaffe när dem är utomlands, men nu gör jag det! :-) Vi köpte med oss kaffe och gick in i Central Park, godare kaffe får man leta efter … det blev några sådana under veckan, där har dem även fritt Wifi där vi kunde surfa gratis med våra mobiler.

Dakota Building och platsen där John Lennon blev skjuten 1980 Foto: Kimmo
Strawberry Fields Foto: Kimmo

Central park, denna underbara jättepark!!! Vi gick Central Park West till 72nd Avenue och Dakota Building där John Lennon bodde och blev skjuten, alldeles intill inne i Central Park ligger ett fridfullt litet torg, Strawberry Fields till minne av just John Lennon, vi satt och njöt av den fridfulla stämningen en stund och gick vidare på småvägar i parken och kom fram till Bethesda Terrace och fontänen, det stället känner man igen från olika filmer. Vila fötter och släckte törsten gjorde vi på The Boathouse innan vi bestämde oss för att ta en taxi till Harlem för lunch på Svensk krogen Red Rooster, kocken Marcus Samuelssons nya New York restaurang. Jag hade sett honom prata om den på TV och att president Obama hyrt hela stället, så tänkte vi att det måste vi ju såklart testa, se lite av Harlem och bruncha. Det var en stylad restaurang med en DJ som spelade musik, alla fyra åt hamburgertallrik som var helt OK. Red Rooster och Harlem är helt klart värt ett besök, omgivningen och människorna var precis som man tänkt att Harlem ska vara … precis som i en film.

Red Rooster, Harlem Foto: Kimmo
Red Rooster, Harlem Foto: Kimmo

Tunnelbana ner till det stora shoppingcentret Macys där vi knata omkring i några timmar innan man var helt slut igen och det var dax för lite svalkande dricka och tillbaka till hotellet. En runda på 5e Avenyn igen och tidigt i säng … totalt utmattade.

Tiden gick så otroligt fort men vi hann med mycket på vår sightseeing.

Bethesda Terrace, Central Park Foto: Kimmo
The Lake, Central Park Foto: Kimmo
En äkta Harlem bo Foto: Kimmo
Vägskyltar Harlem Foto:Kimmo

Nästa gång, vår tredje dag och det var en Söndag … en riktigt bra Söndag.

// Kimmo

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Koh Mak

Året innan vi bodde på Plub Pla så bodde vi på ett...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *