Supersöndag i New York

Citi Field Foto: Kimmo

Tredje dagen på vår resa till New York blev en helt fantastisk Söndag.

Tidig sista frukost på Hilton och vi bestämde att vi skulle upp i Empire State Building direkt på morgonen.

Frukosten på Hiltons 44e våning Foto: Kimmo
Empire State Building entre med sin 11 meter höga art deco målning Foto:Kimmo

Vi tog en taxi dit strax innan 8 och till vår förvåning och glädje så var det ingen kö alls, vi köpte biljett till både 86e våningen 320 meter och 102a våningen där man befinner sig på 381 meter, det gjorde vi bara för att jag redan varit på 86e två gånger så det skulle bli lite nytt även för mig. Upp och titta på dem schyssta vyerna och fota massor, vi var klara på en timme och det kan vara så att man får köa i flera timmar bara att komma upp, vi var rätt nöjda.

Vy över Lower East Side Foto:Kimmo
Vy över Midtown och Central Park Foto:Kimmo
Ingången till Empire State Building Foto: Kimmo

Vi checkade ut från Hilton, hade bokat ett annat hotell nere på East Houston Street i Lower East Side där vi skulle bo sista fyra nätterna,151  East Houston Hotel där vi checkade in och lämnade väskorna då vårt rum inte var klart.

Varför vi bytte hotell??  jag har varit i NY ett par gånger tidigare men aldrig spenderat tid nedanför Midtown så då bokade vi ett i Lower East Side, och så rätt vi gjorde, det är som att komma till en helt ny värld som jag återkommer till i senare inlägg.

Super Söndagen fortsatte med att vi tog tunnelbana Nr 7 ut till Queens och Citi Field där New York Mets huserar, dem hade tidig match mot Phillies. Vi köpte dem billigaste biljetterna för 10$ men utnyttjade inte våra sittplatser, vi hängde lite överallt på arenan, det är som en enda stor fest, självklart blev det öl och Hot Dogs. Vi var inte kvar hela matchen utan åkte därifrån efter ett par timmar, på vägen ut från arenan träffade vi skådespelaren Morgan Freeman.

Citi Field, NY Mets vs Phillies Foto: Kimmo
Citi Field Foto: Kimmo
Go Mets Foto: Kimmo
Mr Morgan Freeman Foto: Kimmo

Tunnelbana tillbaka in till Manhattan, vi klev av vid Union Square där det blev en del shopping. Därifrån gick vi mot vårt nya hotell, alldeles intill hotellet ligger en stor park där det var basket turnering, stannade och kikade på det sen till vårt rum och vila. Rummet var helt nyrenoverat, super fräscht, aningen litet om man ska gnälla på nåt. Uppe på taket hade vi en  rooftop terass dit man kunde ta med egen mat och dricka, vi köpte med oss Subway mackor, några Bud och satt och titta på när solen gick ner och  New York Sky line tändes upp, magiskt!!!

Basket match i Sara D Roosevelt park Foto:Kimmo
Manhattan Skyline från vår rooftop terrace på East Houston Hotel Foto: Kimmo
Manhattan Skyline från vår rooftop terrace på East Houston Hotel Foto: Kimmo

Mer om resan kan du läsa här och här

Fortsättning följer …

// Kimmo

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Thailands foton

Jag skrev i mitt senaste inlägg att det inte skulle bli mer...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *