Gotland-Sveriges pärla

Jag reser ofta utomlands och glömmer ibland att vi har en del diamanter här i Sverige också. Gotland har varit otillgängligt och dyrt för mig och på något sätt har det känts lättare med en resa till södra Europa.

I början på juni fick jag tillfälle att besöka denna ljuvliga ö som ser ut som en midsommardröm. Jag och öar har något speciellt ni vet att jag har halva mitt hjärta på Island också … Gotland tog mig med storm, vilken ro som infinner sig där och vilka härliga människor.

Det finns två sätt att ta sig till Gotland, flyg eller färja. Vi tog färjan från Oskarshamn och för 4 personer t/r kostade det ca 2500:- . En bra sajt som jag hittade är destination Gotland där man kan söka privata boende men även hotell och vandrarhem. På sajten finns det mesta så jag rekommenderar att gå in och titta här först om man funderar på Gotland.

Almedalen, Visby

Några roliga ord som jag la på minnet från gutamålet:

Töisi= flickan, flickebarnet

Sårken=pojken

Rabbis=vildkanin

Rindi=murgrönan Gotlands nationalväxt.

Visby, underbar stad med små pittoreska gränder, gutehus, mysiga caféer och restauranger. Vi hamnade på Rosas café som har en härlig innergård, mysig  att sitta för en fika eller lunch. Rosas har även ett par rum ovanför inrett i typisk gotländsk stil.

Rosas mitt i Visby Foto: privat
Rum hos Rosas Foto: privat

Vi hann även med en tur till Kneippbyns sommarland som ligger strax utanför Visby  som erbjuder aktiviteter för barn i alla åldrar.

Villa Villekulla Foto: privat

Vi såg även Pigge Werkelin där, var annars…:)

Canyon River . Foto:privat

Vi hyrde naturligtvis cyklar och cyklade ner till Fridhem en badplats med magnifik utsikt över Högklint.

Fridhem, wow! Foto: privat
Utsikt mot Högklint. Foto: privat

Om man inte vill bo mitt i Visby finns det gott om privata hus att hyra kring Tofta, Vibble eller Västerhejde till bra pris. Ha en fortsatt skön sommar!

/ Linda

Skrivet av
Mer från Linda

Playa del Carmen del 2

Efter en vecka i Playa del Carmen bestämde vi oss för att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *