Lower Manhattan

Fjärde dagen av New York resan började med frukost uppe på hotellets takterass, frukosten serverades på bottenvåningen men man kunde ta med den upp till terassen, mysfaktor ganska så hög :-)

Den här dagen ägnades åt Frihetsgudinnan, Wall street, Ground Zero, China Town mm.

Lower Manhattan Foto: Kimmo

Vi började gå mot Lower Manhattan via Broadway men insåg att det var bättre med taxi till Battery Park där gratis båten till Staten Island utgick ifrån, vi stannade alltså aldrig vid Frihetsgudinnan utan åkte bara förbi, det räckte för oss, vi fick ju se den på tillbakavägen också.

Frihetsgudinnan Foto: Kimmo
Staten Island färja Foto: Kimmo
Charging Bull på Broadway Foto:Kimmo
Många som vill ta foton på Charging Bull Foto: Kimmo

Den resan tog strax över timmen tur och retur, tillbaka i Battery Park, gick till Wall Street där turisterna redan flockat sig i massor, vidare till Ground Zero där iaf jag fick en klump i magen när man tänkte på allt som hänt. För många år sedan låg jag och en kompis nedanför dem två tornen på en varsin parkbänk och filsofierade om livet, kändes mycket märkligt att vara där igen. Det är ett enormt stort byggprojekt som pågår där, helt otroligt.

Twin Towers fotat 1996 liggandes på en parkbänk Foto: Kimmo
Ground Zero Foto: Kimmo

Gick en sväng utmed Hudson river men med hungriga magar och trötta ben var det dax för pizzalunch på  Mulberry street i Little Italy, vi provade restaurangen Da Nico som får med beröm godkänt.

De här delarna av Manhattan, som tex China Town, Little Italy och Soho är helt annorlunda än resten, här är det ett helt annat liv som levs som jag verkligen gillar.

Mulberry street, Little Italy Foto: Kimmo

Efter lite shopping mötte vi upp våra vänner och bestämde att ikväll blir det 230 Fifth Roof top bar. Hem och vila en sväng och taxi till 5th Avenue, hissen upp till toppen och vi hann inte ens beställa drinkar innan regnet öste ner så vi fick flytta på oss och sätta oss inne i loungen en våning ner, vi tog in några drinkar, det slutade att regna och vi kunde gå ut en sväng och njuta av den fantastiska utsikten innan vi drog oss hemåt.

Empire state Building från 230 fifth rooftop bar Foto:Kimmo

En lång dag var slut och vi med … hela veckan var så otroligt varm , vi hade mellan 30 och 38 grader och det kändes, man blev ganska matt på kvällarna.

//Kimmo

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Supersöndag i New York

Tredje dagen på vår resa till New York blev en helt fantastisk...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *