Ännu en lång varm dag i New York

Det blir ett par inlägg till från det fantastiska New York, där man kan se och göra det mesta.

Började dagen som vanligt med takterrass frukost. Vi hade inte planerat något för dagen, efter lite kartläsning bestämde vi oss att vi tar och går ner till Brooklyn Bridge och planerar mer där.

Vägskylt vid Manhattan Bridge Foto: Kimmo
Mc Donalds China Town Foto: Kimmo

Sagt och gjort, vi gick genom parken som ligger bredvid hotellet där det redan tidigt var  fullt ös med bla basket, fotbollsmatcher och tai chi, vidare genom en del av China Town och förbi Manhattan Bridge.

Avfarten vid Manhattan Bridge Foto: Kimmo

Framme vid Brooklyn Bridge gick vi lite fel så vi fick gå via polishögkvarteret under bron och runt, tillslut kom vi rätt. Vi gick “bara” till de första pelarna uppe på bron, värme kan knäcka även den bäste! Fotade, vilade, njöt av utsikten och köpte två tavlor sen var det bara att gå tillbaka.

Brooklyn Bridge Foto. Kimmo
Brooklyn Bridge Foto:Kimmo
Brooklyn Bridge Foto:Kimmo

Ett riktigt bra beslut av oss var att ta tunnelbanan upp till Lexington avenue och 59:e gatan och därifrån gick vi hela vägen hem till hotellet med alla möjliga stopp. Vi började med att gå i flashiga affärer, käka lunch och gå vidare mot Broadway där vi blev tillfrågade om vi ville vara statister i en tvshow, blev lite skeptisk till en början men sen när det blev fler så hängde vi också med, det var en Channel 4 show som heter Extra där vi fick agera publik i bakgrunden.

M&M, Toys r us och Disney store, där blev det shopping hem till våra barn. Vi skulle gå in på Madison Square Garden men där var det renovering på gång så vi fortsatte mot Broadway och söderut igen, köpte en kringla i ett gatustånd för att testa hur de smakar, de var väldigt salta men helt ok. I Madison Square Park  blev det vila och titta på Flatiron Building.

Flatiron Building Foto: Kimmo
Madison Square Park art Foto. Kimmo

Det blev en hel del shopping även den här dagen och något som jag rekommenderar för dem som gillar skor är affärerna runt Union Square.

Union Square Foto: Kimmo

På kvällen stannade vi i Lower East side för middag, vi gick till La Palapa, en Mexikansk restaurang på 77st Marks Place. Åt ett tips med fyra små rätter och drack stora Margaritas till det, riktigt gott och får högsta betyg av oss. Vi strosade runt en stund och avslutade kvällen på en liten Spansk bar, Oliva . Då den Kubanska ägaren aldrig sett oss på hans krog tidigare bjöd han på det ena och det andra. När jag presenterade min sambo Malin blev han alldeles till sig av lycka, han hade en drink som heter så, och den blev den sista för oss den kvällen … jag trodde jag skulle brinna upp.

Lower Manhattan, från Brooklyn Bridge Foto: Kimmo

Dagen efter gick vi på U2 konsert med 95000 andra … fortsättning följer

 

//Kimmo

Skrivet av
Mer från Kimmo

The Great Wall of China

Den 8850 km långa Kinesiska Muren var ett måste och den absoluta...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *