U2 New Meadowlands Stadium

Anledningen till att vi åkte till New York just denna vecka … U2 konsert på New Meadowlands stadium i New Jersey.

U2 360 Tour Foto: Kimmo

Vi startade dagen med frukost på takterrassen som vanligt och sen en liten sightseeingtur till Greenwich Village för att leta efter var Sarah Jessica Parker bor. Var hon bor hittade vi inte men vi såg en massa annat trevligt i den stadsdelen bla Washington Square Park.

Washington Square Park Foto: Kimmo

Shopping, shopping och äntligen lunch i Little Italy, pizza och ett glas vin 10$ är helt i min smak. Sen vandrade vi igenom delar av China Town och tillbaka till hotellet för att göra oss redo för konsert.

Vi bestämde träff med våra vänner på Penn station kl 17 men vi var väldigt tidiga så vi klev av några stationer tidigare för att gå till det klassiska Hotel Chelsea.

Hotel Chelsea Foto: Kimmo

Några drinkar på en uteservering och sen Amtrak tåg från Penn St till New Jersey och vidare till New Meadowlands Stadium. Stadion som var klar att användas april 2010 är hemmaarena för fotbollslagen New York Giants och New York Jets samt har kapacitet för 82500, men när U2 spelade var vi ca 95000 personer där, magiskt.

Utanför satt amerikanarna vid sina bilar på parkeringen och grillade och drack öl.

Våra vänner hade inga biljetter men efter en stund så ordnade sig det också.

Det var mäkta imponerande att sätta sig på sin plats och se arenan inifrån, vi satt väldigt högt upp!!

U2 360 Foto:Kimmo

Efter att förbandet Interpol spelat klart så var det äntligen dags för vårt favoritband U2 att äntra scenen … ljudet från 95000 skrikande fans inkl vi och Bruce Springsteen var öronbedövande och showen var igång. De drog av 26 låtar på ca 2,5 timmar och här kan man klicka om man vill se min lilla film från konserten, Moment Of Surrender tillägnades Clarance “Big Man” Clemons, den gamle E street Band saxofonisten, riktigt stort och man rös i hela kroppen.

U2 360 for Clarence Foto: Kimmo

Konserten och atmosfären var helt fantastisk, man blir lite ledsen i ögat när man vet att turnén är slut nu, jag hann se 360 turnén sju gånger så jag får väl ändå vara hyfsat nöjd.

U2 360 Tour Foto: Kimmo
U2 360 Tour New Meadowlands Stadium Foto:Kimmo
U2 360 Tour New Meadowlands Stadium Foto: Kimmo
U2 360 Tour New Meadowlands Stadium Foto: Kimmo

Tillbaka mot New York igen, det gick väldigt smidigt även fast det var så mycket folk som skulle åka tåg … somnade gott på hotellet efter den kvällen.

Bara en dag kvar av vår resa …

U2 fans på New Meadowlands Foto: Christian B

// Kimmo

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

The Great Wall of China

Den 8850 km långa Kinesiska Muren var ett måste och den absoluta...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *