Så hittar du de billigaste flygbiljetterna!

Tänkte dela med mig av mina tankar så här nu när alla reor startar hos alla flygbolag. Jag får mycket frågor av vänner och bekanta när man ska boka sin biljett för att få bästa pris. Det finns en del påståenden som jag vill reda ut. Den första frågan jag brukar få är:

Blir det billigare om jag väntar att beställa?

Svar: I de flesta fall är det billigare att beställa långt innan. Flygbolagen släpper ex antal platser per bokningsklass och kabin så det kan tex finnas 1-15 olika prisklasser i ekonomi, 1-5 olika bokningsklasser i business klass med olika pris på.

Samma service, samma plan, samma kabin men olika pris. Logiken brukar vara att ju tidigare man är ute, desto billigare. Desto närmre avresedatumet du kommer  desto mer uppbokat blir det och därmed dyrare. Flygbolagen kan få panik och sedan släppa platser till billigt pris, men de flesta resonerar att det är bättre på sikt att låta stolarna vara tomma än att rea ut dem.

I augusti och januari brukar flygbolagen ha stora kampanjer på del flesta resmålen så kan man planera sin resa och semester långt fram så rekommenderar jag det.

Det är så här det brukar vara sedan finns det naturligtvis undantag att flygbolagen bestämmer sig för en kampanj nära inpå, och det kan vara lite surt ifall man redan har bokat sin resa! Det finns inga garantier!  Det är tyvärr inte en statisk bransch utan väldigt dynamiskt och saker och ting ändrar sig hela tiden även för oss som jobbar med det.

Måste man vara borta en vecka eller två?

Svar: Tyvärr är många färgade av chartern och är vana vid 1 vecka-tänket, upp-med-tuppen-flyget 06.10. Det som är bra med reguljärt flyg är att du kan bestämma alldeles själv vart du ska resa och hur länge. Det finns reguljära flyg till de flesta destinationerna i världen så det är bara att välja och vraka.

Hittar du inga  biljetter? Söker du på rätt destination?
Hittar du inga biljetter? Söker du på rätt destination?

Det är lätt att göra enkla missar!

Det ställer dock mer krav på dig som resenär att du måste faktiskt veta vart du ska åka när du söker hos oss. Det går inte att skrivaAyia Napa” tex i sökfältet. Flyget går till Larnaca och vi försöker ordna så att datorn fattar att om man skriver Cypern så är det Larnaca som gäller. Det är inte alltid så lätt att göra rätt och jag hör titt som tätt att folk inte hittar några flyg. Någon skrev t.ex. in “Phi Phi Island” , det blir inga träffar eftersom man måste skriva in destinationen som flyget går till eventuellt skriva in landet, vilket funkar ibland. I det här fallet blir destinationen Phuket eller Bangkok.

Måste man vara borta lör-sön?

Svar: Det här med lör-sön hör jag också ofta, att man måste vara borta en lör-sön men det fenomenet börjar försvinna allt eftersom flygbolagen har introducerat enkelbiljetter. Så det behöver man oftast inte tänka på  när man gör en sökning.

Genom att använda flexkalendern, kan du hitta ännu bättre pris!
Genom att använda flexkalendern, kan du hitta ännu bättre pris!

Om du inte hittar det du söker direkt kan du använda dig av flexkalendern som kollar en vecka kring det datum du sökt. Klicka i symbolen, jag är flexibel. Ibland lönar det sig att kolla datumen runt omkring eftersom det kan finnas bättre platstillgång andra datum och därmed ett bättre pris.

Flygstolens flexkalender
Vår flexkalender hjälper dig att hitta bästa pris - om du är flexibel.

Om du ändå inte hittar det du söker vänd dig till vår kundtjänst, de är proffs och hjälper dig gärna via:

Telefon 0771 – 290 290

email info@flygstolen.se

eller livechatt som du hittar på flygstolen.se

Ha en skön helg!

/ Linda

Skrivet av
Mer från Linda

Happy hour – Tips för att göra ditt bästa klipp

Det bara rasar in bra priser till hela världen, men jag är...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *