Bo 155 m under marken

Gruvsviten i Sala Silvergruva.
Gruvsviten i Sala Silvergruva.

Vi har tidigare skrivit om häftiga annorlunda hotell, allt från trädhus i Afrika till vårt vackra svenska ishotell. Idag måste vi bara visa det här! I Sala Silvergruva, drivs numera verksamhet med gruvvisningar, museum, logi, restaurang, äventyrsbana och massor av olika typer av evenemang.

Själva hotelldelen erbjuder 15 rum med 33 bäddar där gruvsviten tar emot 2 gäster. Silvergruvan ligger drygt tio mil utanför Stockholm och Arlanda. Från Västerås flygplats är det bara 42 km. För att checka in i gruvsviten finns det en del att tänka på som är annorlunda jämfört med andra hotell. Här fungerar inte mobiltelefon eftersom du är 155 m under marken. För att kommunicera med personalen på Sala Silvergruva används en kommunikationsradio. Dusch och toalett finns ovanpå jord så man får göra sina besök innan det är dags att gå till sängs. Man får en visning av gruvan som är trevlig under förutsättning att du har gott om kläder på, det är bara 2 plusgrader därnere. I själva gruvsviten är det dock 18 grader och det erbjuds både ett tjockt täcke och gott om extrafiltar.

Det kostar 3990 kr för 2 personer att bo en natt i världens djupaste hotellrum. I paketet ingår en guidad tur på 155 m nivån, en vickningskorg med choklad, ost, kex, mousserande vin, frukt mm samt frukost. Hoppas våra texter inspirerar och informerar dig om vår härliga värld! Trevlig helg önskar

// Madeleine

Sen middag i gruvsviten. Romantiskt och annorlunda.
Sen middag i gruvsviten. Romantiskt och annorlunda.
Gruvsviten igen.
Gruvsviten igen.
Olika evenemang anordnas.
Olika evenemang anordnas.
Musik, skådespel, tillverkning av silversmycken. Här erbjuds mycket!
Musik, skådespel, tillverkning av silversmycken. Här erbjuds mycket!
Spännande med grottor!
Spännande med grottor! Alla bilder från ©Sala Silvergruva.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Australien – Queensland

Delstaten Queensland har fått sitt namn från Drottning Victoria som var en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *