Emil berättar om Toronto, Kanada

Jag vann en resa via flygstolen.se och bjöd med min vän Jonny Östergren. Icelandair mellanlandade i ReykjavikIsland. Cirka sex timmar senare landade vi i Toronto, största staden i Kanada och provinshuvudstad i Ontario. Vi tog taxi till Global Village Backpackers på 460 King St. West. Global Village sas vara det billigaste i staden och även det vi hittade på hotels sida. Två personer i dubbelrum 8 nätter med enkel frukost kostade 3710 SEK. Dock för den billiga summan så var toaletter och duschrum gemensamt. För någon hundralapp billigare kunde man dela gemensamt sovrum med andra resenärer.

Det var ingen hög standard. Fläckar på madrassen och ramsnett gammalt hus och mycket lyhört från gatan. Rekommenderas inte till de som är vana att bo på femstjärniga hotell! Annars helt klart okay för den pengen, fritt internet, bar in- och utomhus, centralt och nära till det mesta.

Toronto. Foto: Emil Nord
Utsikten från vårt rum, CN Tower och systembolaget LCBO. Foto: Emil Nord
Graffitti är inte bara klotter. Foto: Emil Nord
Graffiti är inte bara klotter. Foto: Emil Nord
Graffitti är inte bara klotter. Foto: Emil Nord
Foto: Emil Nord

Kensington Market var det mysigaste området vi upplevde. Fruktstånd, små cafeér/restauranger och secondhand butiker. Gatumusikanter lite här och var. Solen stekte på bra om dagarna så vi köpte varsin fruitshake och chillade på en bänk i skuggan. Mer avkopplande på det så dök bandet Dry River Caravan upp och spelade lite musik på gatan.

Kensington. Foto: Emil Nord
Kensington. Foto: Emil Nord
Kensington. Foto: Emil Nord
Kensington. Foto: Emil Nord
Chinatown ... hamnade vi i Kina helt plötsligt? Foto: Emil Nord
Chinatown ... hamnade vi i Kina helt plötsligt? Foto: Emil Nord

La Palette är en fransk restaurang & bar som ligger på 492 Queen St. West. Det blev snabbt ett favorithak för en enkel kaffe eller mat och ett glas vin/öl. James var en skön lirare som hade svårt att finna parkering till sin cykel, så han vände den upp och ned över restaurangens gatuprydnad. Why? Beacuse I can! He said.

La Palette. Foto: Emil Nord
La Palette. Foto: Emil Nord
James parkerar cykel. Foto: Emil Nord
James parkerar sin cykel. Foto: Emil Nord

Besökte även CN Tower som är världens näst högsta fristående byggnad på 553 m. Vad ska man säga om den upplevelsen? Kändes som att det inte var värt 170 kr per person. Det häftiga som varande i bara några sekunder innan man tröttnade var att kliva ut på ett glasgolv och titta ner ca 300 m. Något som vi också skippade var Niagarafallen. Som ni ser … det är stort och vi hade många gator och kvarter att se!

Utsikten från CN Tower. Foto: Emil Nord
Utsikten från CN Tower. Foto: Emil Nord
Killen uppe till höger var en jäkel att trumma på hinkar! Foto: Emil Nord
Killen uppe till höger var en jäkel att trumma på hinkar! Foto: Emil Nord

Varje natt var som en lördag. Puben Wide Open som ligger på Spadina Ave, Fashion District var ett ställe vi hamnade på. Ett stenkast från där vi bodde. Annars var det väldigt skönt att ha lugna kvällar/nätter och bara strosa omkring och titta.

Återvända till denna stad igen? Ja, klart!

//Emil

http://emilnordphoto.blogg.se/

Toronto. Foto: Emil Nord
Toronto. Foto: Emil Nord
Toronto by night. Foto: Emil Nord
Toronto by night. Foto: Emil Nord
Torontos flygplats. Foto: Emil Nord
Torontos flygplats. Foto: Emil Nord
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Dyk i Malta

Idag tar jag mig en tripp mot Malta och gör ett djup...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *