Snabbt till Denver från Skandinavien

Denvers stadssiluett. Foto: Matt Wright Wikipedia
Denvers stadssiluett. Foto: Matt Wright Wikipedia

Våra vänner på Icelandair fortsätter sitt segertåg. Deras redan nu populära flighter till USA till en bra peng (med möjlighet till 2 resväskor á 23 kg per person!) utökas nu med ytterligare en destination i USA, Denver. Kul!

Man börjar flyga i maj 2012 och erbjuder därmed den kortaste flygtiden till Denver från Skandinavien. Fyra gånger i veckan, dvs måndag, onsdag, fredag ​​och söndag, lyfter Icelandair från Keflavik och landar i Denver, Colorado ca sju och en halv timme senare.

Amerikanarna kan julpynta! Denver City & County Building. Foto: Columbine www.sxc.hu
Amerikanarna kan julpynta! Denver City & County Building. Foto: Columbine www.sxc.hu

Denver är ett spännande resmål både sommar och vinter. Staden ligger vid foten av Klippiga Bergen med några av världens bästa skidorter, bl a berömda Aspen bara fyra timmars bilresa från Denver och minst lika kända Vail, som man når på två timmar. Staden kallas även för The Mile High City som refererar till att staden ligger precis en engelsk mil ovanför havet.

Staden har en spännande historia då den grundades under guldrushen under mitten av 1850-talet. Denver har 300 soldagar om året och ett rikt och varierat kulturliv, staden är också ett viktigt centrum för transport och flygplatsen Denver International Airport, DIA, är USAs fjärde största och den tionde i världen.

Coors Field, Denver Colorado. Foto: KitchenDon sxc.hu
Coors Field, Denver Colorado. Foto: KitchenDon sxc.hu

I storstadsområdet bor ca 2,5 miljoner människor som bl a kan njuta av sport. Här finns nämligen flera storlag inom lagsporter: Denver Bronchos i NFL, Denver Nuggets NBA, Colorado Rapids som spelar i Major League Soccer, Colorado Rockies som spelar baseball och Colorado Avalanche i NHL. Det kan dock vara svårt att få biljetter till vissa matcher. När hockeylaget Denver Avalanche (här spelade Peter Forsberg) vann Stanley Cup blev hockey så populärt att man sålde ut alla matcher tio år framåt!

Om du är på väg till USA kan vi tipsa dig om vår shoppinglista över bra köp att ta med hem.

Trevlig helg! // Madeleine

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Välkommen in till oss

Strax utanför skånska Helsingborg, i vad som tidigare varit ett regemente, sitter...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *