Rosa bandet 2011 – en omfamning

Per o Lena Rosa Bandet 2011
Lena och Per har designat den fina Rosa Banden 2011. Foto: Cancerfonden

Ibland får man väl vara lite extra stolt och kanske lite nördig när ens vänner och bekanta gör något bra. Per Holknekt, en vän från min tid på skateboard (!) numera stolt man till fina Lena Philipsson har i år tillsammans designat det Rosa Bandet. Man har gjort både till herr och dam, jättefina tycker jag.

– Att presentera en manlig och en kvinnlig variant är ett sätt för oss att visa att bröstcancer är något som angår alla. Eftersom våra hjärtan klappar för mode har vi också utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster, säger Per.

Rosa bandet är i år utformat som en omfamning.

Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning? Därför lät vi bandets korsade ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke, berättar Per.

Fina band - Svårt att välja, får nästan bli flera köp! Foto: Cancerfonden
Fina band - Svårt att välja, bäst att ta flera! Foto: Cancerfonden

Den 1 oktober drar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i gång för nionde året. Förra året samlade kampanjen in 47,5 miljoner kronor, i år är målet 48 miljoner kronor. Rosa Bandet-kampanjen pågår under oktober månad. Kampanjen inleds med ett antal ljusmanifestationer runt om i landet den 1 oktober och avslutas med en direktsänd gala i TV3 från Norrköping den 26 oktober.

Så här kan du stödja Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer under oktober.

• Köp ett eller flera rosa band, pris 25 kronor. Banden finns bland annat hos Ica, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson.

• Sms:a ROSA till 72 988 och skänk 50 kronor så får du ett digitalt band till din telefon.

• Smycka din och dina vänners profilbilder på facebook.

Alla som jobbar här på flygstolen stöttar Rosa Bandet. Jag har själv förlorat min styvmamma i bröstcancer. Tänk att medan jag sitter här och jobbar, forskas det i laboratorier, problemlösningar diskuteras, nya rön dyker upp och små genombrott görs! Vi fixar det här eller hur?!

Kram!

// Madeleine och alla kompisar på kontoret.

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Drömmen om Italien – Florens

Florens – en av världens mest omtalade städer, vilken bjuder på konst,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *